sourze.se
Artikelbild

Sverige - genusvansinnets metropol

Medfödda könsskillnader ska varken överdrivas eller förnekas. SDU vill att vi ska slå vakt om dessa normer som vi sedan urminnes tider byggt familjer och samhällen kring.

Uppfattningen om manligt och kvinnligt har näst intill blivit lite smutsig att ta upp i svensk debatt. Från alla håll och kanter försöker makthavare och media sudda ut det som människan under tusentals år byggt upp och format hela sin identitet kring, för att sedan ge rum åt den nya elitens dystopiska ideal - ett samhälle fritt från könsnormer. Detta patologiska och destruktiva synsätt har idag, beklagansvärt, kommit att genomsyra hela vårt svenska samhälle - skolor, universitet, media och politik.

I skrivelse 2011/12:3, "Jämställdhetspolitikens inriktning 2011-2014", redogör jämställdhetsminister Nyamko Sabuni för tidigare och framtida satsningar på området; under förra mandatperioden avsatte regeringen totalt 158 miljoner kronor till diverse jämställdhets- och genusprojekt, och under denna mandatperiod avsätter man årligen 240 miljoner kronor! Under perioden 2006-2014 blir detta totalt 1 118 miljoner kronor!

Dessa miljoner går till allt mellan himmel och jord, bland annat till ogenomtänkta inslag av genuspedagogik mot förskolebarn. Det säger sig självt att det är omoraliskt och problematiskt att använda en politiskt färgad teori mot barn. Men det blir än mer problematiskt när det riktas mot en målgrupp som är inkapabel att granska information kritiskt.

Även våra universitet och högskolor har fått statliga bidrag för att bedriva diverse genusprojekt. Numera får "genusforskare" stöd för att driva sin personliga agenda, dels mot studenter och dels för att "forska" inom genusteori. Forskning ska givetvis få bedrivas inom alla områden, men genusvetenskapen ska inte ges några fördelar gentemot annan forskning, som idag.

Vidare går även svenska skattepengar till genusprojekt inom kulturlivet. Ett exempel är den radikalfeministiska pjäsen "Society For Cutting Up Men" där man ser en grupp kvinnor kallblodigt sätta fingret på ett handeldvapen, trycka av och skjuta en man i huvudet. Efter detta följer ett näst intill stört inslag, där denna grupp av kvinnor skrattar åt den döde mannen samtidigt som man slickar skotthålet i huvudet.

Är det här vad verklig jämställdhet handlar om? Samtidigt som vårt grannland Norge dragit in samtliga statliga bidrag till genusindustrin och därmed, med all rätta, försatt genusindustrin i arbetslöshet, så pumpar den svenska statsapparaten in miljon på miljon till fortsatta genusprojekt.

SDU ser hellre att dessa miljarder med fördel hade kunnat läggas på undervisning, ungdomspsykiatrin eller det totalt nedmonterade svenska försvaret. Eller varför inte för att ge våra äldre en värdig ålderdom?

SDU anser att verklig jämställdhet går djupare än så här. Det handlar inte om att omvandla våra sedan länge accepterade normer till ett hopkok av manligt och kvinnligt. Medfödda könsskillnader ska varken överdrivas eller förnekas. Vi ska slå vakt om dessa normer som vi sedan urminnes tider byggt familjer och samhällen kring. Intresserad av vad reell jämställhet innebär? Läs mer här.


Om författaren

Författare:
Dennis Dioukarev

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: