sourze.se
Artikelbild

Lycka till och ta hand om varandra

Årets svenska feel-good-film är här! Glöm inte näsdukarna hemma...

Lycka till och ta hand om varandra
Regi: Jens Sjögren
I rollerna: engt CW Carlsson, Claudia Neij, Leif Ahrle, Ia Langhammer, Johan Ulveson, Ika Nord, Fredrik Gunnarsson och Carl Johan De Geer med flera.


Årets svenska feel-good-film är här, och ni får inte missa den!

Pensionären Alvar har konstruerat en egen värld i sitt garage där han på ett väldigt kreativt vis skapar minnen från sitt liv. Femtonåriga Miriam söker sig bort från hemmet där hon inte får utrymme av sin mamma att vara sig själv, och där hennes pappa inte ens ser henne. Miriam härdar ut, för hennes plan är att flytta till sin mormor i Schweiz när hon gått ut nian.

Av en slump möts dessa två ensamma människor på vårdcentralen, och en vänskap som startar med choklad tar nu sin början. De anpassar sig raskt efter varandra och gör plats för varandra i sina liv med samma slags självklarhet som jag minns att man som barn gjorde när man hittade en ny bästis. Omvärlden ser inte med blida ögon på relationen, men det struntar både Miriam och Alvar i. De är vänner, kanske till och med bästa vänner, och de berättar allt för varandra. Nästan.

Jag blev oerhört berörd av den här filmen. Med tanke på att det handlar om människor och relationer, och livet som vi vet kan vara hoptrasslat och svårbegripligt mellan varven, är filmen förvånansvärt okomplicerad i sitt uttryck, vilket talar för både regissören och skådespelarnas skicklighet. Bengt CW Carlsson är mästerlig som Alvar och Claudia Neij är imponerande som Miriam - jag kan inte tro att det är hennes debutfilm, men så är det.

Leif Ahrle, Ia Langhammer, Johan Ulveson, Ika Nord, Fredrik Gunnarsson och Carl Johan De Geer är också trovärdiga i sina roller, och tillsammans med regissören Jens Sjögren knyter de alla ihop en kortare tidsperiod i dessa människors liv till en minnesvärd berättelse som jag bär med mig ut ur biosalongen.

Så missa inte "Lycka till och ta hand om varandra". Glöm inte näsdukarna hemma, för den här filmen berör!


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2012 15:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: