sourze.se

Vill du bara skriva på här

Om vådan av att öppna sin ytterdörr...

Jag vet inte om jag är väldigt otydlig, har svårt med gränsdragningen, eller om människan jag just under stort tumult avhyst från min bostad, var en komplett och obotlig idiot...
Jo, jag alltså har just kastat ut en representant för en av vårt lands mest ihärdiga och mest omtjatade föreningar vilken med ett uns av tveksamhet enligt mig, sysslar med att bistå och hjälpa vissa grupper av individer i riket .
Detta är ju lovvärt ,så jag tänker inte nämna vilken av dessa sammanslutningar det handlar om, eftersom resten av medlemmarna ju kan vara alldeles normalt funtade individer och tillika behäftade med en gnutta sunt förnuft....
Människan i fråga började med att inte lyssna ett jädrans dugg på mig när jag sade att jag var upptagen, att maten stod på spisen, att jag pratade med mamma i telefon eller att det brann i bastun.....
Jag försökte alltså förklara att jag inte hade tid, men han stoppade raskt in både fot och hand i dörrspringan, varefter han glodde på mig med ögon som troligen skulle vara bevekande men som istället fick honom att se ut som en efterbliven torsk.
Och så skyllde han på att det regnade och att han frös om fingrarna av att stå och hålla alla papprena, så att kunde vi bara skriva under dem inna för dörren så skulle han snart vara bortblåst....
Han såg så idiotisk ut att jag flinade till och därmed vacklade en aning i min beslutamhet,och då passade den j-a ormen på att trycka sig in i hallen.
Där satte han sig som en överfull sopsäck i trappan och började bo in sig och mysa till det medan han plockade upp lappar, erbjudanden och pennor till höger och vänster..Sedan bad han mig om allt från faster Astas flicknamn och adressen till mitt tipsombud till min favorittandkräm.....Jag sprang i skytteltrafik mellan spisen och dokumenten medan röken av brinnande middag lade sig tung i hallen.
Men dåren brydde sig inte ett dugg utan satt kvar i trappan och mös med pennan i högsta hugg och flinade åt sin kommande provision.Trodde han.... för jag tänkte att jag gör som jag brukat när jag nån gång hamnat i den här knipan.
Jag skriver på och sen kastar jag bort pappren och så skiter jag i betala nåt när han gett sig iväg..Min plan funkade rätt bra och lugnade mitt irriterade inre, tills jag skulle skriva under, då han bad om mitt autogiromedgivande........och således mitt kontonummer.
Varvid jag sade att jag inte hade det i huvudet och bad att få ringa om nån timma, eller nån dag, eller i ett annat liv och meddela honom detta.. Då utbrister den jäveln, medan maten bränns vid och brandvarnaren tjuter och grannarna rusar ut i panik på gräsmattan nedanför....."Men du har ju en dator därinne. Gå in på den och hämta kontonumret så ska jag gå sen.."
Då utbrast jag också till slut. Jag utbrast i något som närmast kan liknas vid en explosion och vrålade nåt om att han skulle förbanne mig gå NU utan vare sig kontonummer eller underskrift av vare sig mig, eller av fan eller alla hans mostrar!!!...
Jag vet inte vilket som kom nerför trappan först, stekpannan, hans skor och dokumentportfölj eller han själv....men ner kom alltihopa i en rasande fart!
Och skickar de en till så ska jag bita av honom benet om han sticker in det så mycket som en millimeter i min hall!!


Äldste sonen skrattar fortfarande hysteriskt och har låst in sig på toa för att byta byxor.Den yngste med kompis står fortfarande i givakt på balkongen och gör honnör, sedan jag kastat resten av de förkolnade fiskpinnarna efter den flyende representantens bil. Han säger att han inte haft så roligt sedan jag klippte sönder grannskapets bevattningsanläggning med häcksaxen förra hösten, och blev jagad runt halva stan av ett hundratal berusade och dyngsura kräftskivefirare....

Ja, vi får väl ringa efter en pizza då...Ha en bra och fridfullkväll allihopa.......Fan, nu ringer det på telefonen. Undrar vem det kan vara...


Om författaren

Författare:
Solsken

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2012 12:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: