sourze.se
Artikelbild

No easy day - ett spel för gallerierna?

Är utgivningen av Matt Bisonettes, alias Mark Owen, "No easy day", vad det först ser ut att vara, ett boksläpp - eller är det en bricka i spelet om presidentposten i USA?

Namnet Matt Bisonette är på mångas läppar just nu. Det är den förre detta Navy Seal Team 6- soldaten och författaren till boken "No easy day ". Bisonette släpper den 11 september sin ögonvittnesskildring av hur det gick till när Usama Bin Ladin dödades.

I morse lyssnade jag på ett inslag i P1-morgon om utgivningen, en sakkunnig vid Utrikespolitiska Institutet tror jag det var lät sig intervjuas en god stund, men hade inte så mycket att säga. En märkligt onödigt lång intervju som inte tillförde något särskilt.

Det som debatteras i sammanhanget är att en soldat avslöjar vad han har upplevt utan att först begära tillstånd av Pentagon, vilket är brukligt. Pentagons högste jurist har nu hotat Bisonette och hans förlag med rättsliga följder om boken ges ut.

Av bokens innehåll har hittills bland annat avslöjats att Usama Bin Ladin, vid attacken, inte var beväpnad, så som Pentagons uppgifter tidigare har givit vid handen, samt att han försökte fly.

Av någon anledning kommer boken av den nu världskände Matt Bisonette ges ut under pseudonymen Mark Owen.

Man behöver inte vara någon utpräglad konspirationsteoretiker för att känna en känsla av att det det hela handlar om är ett spel för gallerierna, ett välregisserat Pentagonsanktionerat boksläpp med syfte att försöka röja dimman kring Bin Ladins död och hastiga begravning till havs - eller tvärtom förtäta den? Outgrundliga är amerikanska presidentvalskampanjers vägar och stor är deras makt över världsmedia.


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2012 11:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: