sourze.se

Löpsedelskåta medier ropar tsunami

"När mina barn var små läste jag ofta om pojken som var fåraherde och som ropade varg för att få lite kul. Den sagan borde unga löpsedelskåta journalister läsa en gång i veckan."

Det är otroligt tråkigt att press, inte bara svensk, är så desperat att man gör vad som helst för att väcka uppmärksamhet. Den Thailändska kusten har under de senaste århundradena drabbats av en Tsunami en gång, och chansen att det sker igen under de kommande århundradena är minimal. Men media ropar "varg" varje gång det skakar till.

Egentligen är det inget nytt fenomen, men på grund av girighet och den allt mer konkurrensutsatta situation som traditionell media befinner sig i, blir man allt mer desperat. Det leder till medieförakt och misstro till medier i allmänhet, vilket inte är bra ur ett demokratiskt perspektiv. Det är inte bra om vår tilltro till medier minskar på grund av dess publicering av manipulerade och subjektiva bedömningar. Om man till det lägger att man på nätet bara kommer att få se sådant som stärker ens redan inarbetade tilltro, får det oanade effekter.

När mina barn var små läste jag ofta om pojken som var fåraherde och som ropade "varg" för att få lite kul. Den sagan borde unga löpsedelskåta journalister läsa en gång i veckan.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2012 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: