sourze.se
Artikelbild

Lycka till, prinsessan Estelle!

Det är med sorg i sinnet jag skriver till dig, lilla Estelle. Jag är orolig för din framtid.

Hej lilla Estelle!

Nu när du har kommit till världen ser jag dig som en helt vanlig bebis. Precis lika liten och skyddslös som vilken bebis som helst i Sverige. Jag tror på dig och du har ett fint namn, Estelle, som betyder stjärna. Många har redan satt igång att kritisera det namnet och vill i vanlig ordning få det till alla möjliga betydelser, men det är man ju van vid.

När du växer upp, så kommer du att få stå ut med en hel del. Tyvärr. Det är rätt grymt att säga, men jag måste. Jag är väldigt förvånad över alla kungliga ritualer som ägt rum vid din födelse, när man annars ofta struntar i kungliga ritualer vad gäller kungafamiljen.

Men nu när du fötts lilla Estelle, har man plockat fram alla möjliga ceremonier som jag vet att många i Sverige av idag inte bryr sig om. Men man kör dem ändå; kanonsaluter, kyrkobesök, inspektioner av dig från regeringshåll, med mera. De som har sett dig säger att du är jättesöt och lik din mamma.

Din mamma är en väldigt stark kvinna, som möter livet med ett leende! Hon har fått stå ut med mycket i sina dagar. Hon har också klarat av många situationer, hon är en glad person, och hon har valt din pappa - som är en man av folket - till sin man. Han verkar så rar, din pappa Daniel! Jag tycker att han är snygg, men man hör andra omdömen om hans utseende. Det har hänt att jag har försvarat din morfar flera gånger mot elakt förtal. Din mormor vet också hur det är att vara drottning i Sverige, vid det här laget. Folk gillar att vara elaka, och det är det som smärtar mig mest när det gäller dig, att du måste stå ut med en hel del sådant i framtiden.

Det är med sorg i sinnet jag skriver till dig, lilla Estelle. Jag är orolig för din framtid. Du förstår att folk bråkar jättemycket om kungahuset. Men inte just nu, när du är född. Då slår man på stora trumman och hela Europa är delaktigt. Jag vet inte varför, jag förmodar att det hör till.

Jag har inte orkat titta på alla program om dig. Det är inte du som förstört mitt intresse, utan det är alla de som hela tiden klankar, slår ner och hånar kungahuset. Den oschyssta kampen kring kungahuset har gjort mig ointresserad av vad som händer.

Lilla Estelle, jag önskar dig i alla fall ett lyckligt liv, oberoende av hur det blir i framtiden. För mig är du det enda som är viktigt just nu och jag är säker på att du är jättesöt, om du är lik din mamma!

Lycka till, lilla Estelle! Jag håller på dig!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 25 feb 2012 13:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: