sourze.se

Av längtan

Den magiska känslan av att vara älskad och efterlängtad försvann samma dag hon började föra dagbok över deras ställningar, och hur många gånger det ledde till resultat.

Anna har gjort allt som står i böckerna, till och med stått på huvudet efter att hon och maken haft sex. Numera känner hon inte längre den där härliga fascinationen för hans mörka hud, och pirrningarna i magen är utbytta mot leda.
Hon vet inte exakt vad som hände, men någonstans på längtansvägen till att bli mamma tappade Anna greppet om Alex hand.

Idag består dagarna och veckorna av ett ständigt räknande på fertila dagar, och ett evigt pusslande för att de skall kunna ligga i samma säng exakt det ögonblicket.
Den magiska känslan av att vara älskad och efterlängtad försvann samma dag hon började föra dagbok över deras ställningar, och hur många gånger det ledde till resultat.

Anna står utanför rummet som är det vackraste i hela huset...eller...i alla fall det gulligaste. Den lilla björnen som hänger i taket är dammig, och har tappat sin klara röda färg, och de små Labanspökena på gardinen stirrar anklagande då hon öppnar dörren för att kolla så att allt står rätt till.
Då och då drar hon igång speldosan med balettdansösen som sträcker sig upp mot skyn samtidigt som spröda toner fyller rummet. Någonstans i bakhuvudet minns Anna hur hon själv dansade som liten till melodin, och fylls av samma eufori som då.

Många är de gånger som Anna ringt och gråtit till Alex, som försöker trösta så gott han kan, men får onda ögat av chefen och måste avsluta.

Hon har förberett sig på allt. Rosa kläder i en hög, och blåa i en annan.

Alex gnölade lite då hon kom hem med den vackert lilafärgade vagnen som kostade långt mer än de har råd till, men gav med sig då Anna berättade att det var halva priset. Anna ansåg det vara en vit lögn, och betalade hälften kontant och andra delen med deras kort.

De mysiga stunderna med en god bok består numera av att hon stirrar på den sovande Alex och undrar vad som är fel.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2011 13:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: