sourze.se

A Serbian Film fick mig nästan att spy

Tänk dig att du gör ett manus om något halväckligt, vrider det till hemskt, och spär på ord och bild ytterligare så att manuset blir vidrigt. Vad händer? Blir det kassasuccé?

A Serbian Film blev totalförbjuden i Spanien och Tyskland, och innehåller så obehagliga scener att man nästan spyr. Samtidigt är den mästerligt utförd, och välspelad med skådespelare som briljant får mig att glömma både tid och rum för att fullständigt uppslukas och förfäras av det som utspelar sig på skärmen.

A Serbian Film är så brutal, och egentligen otänkbar att jag egentligen skulle vilja se om den för att utforska manusförfattarens vinklar... eller, ännu hellre... läsa manuset. Som nyutexaminerad filmmanusförfattare ser jag på filmer lite annorlunda än förut. Och den här både skrämmer och förför.

Okej, jag skriver just nu på ett brutalt, obehagligt filmmanus som kommer att göra människor upprörda och kanske samtidigt ge dem en tankeställare, men min huvudkaratär är inte i närheten av detta monster till karl. Min karaktär Benjamin som är seriemördare skulle nog aldrig komma på något dylikt.

Så här står det på baksidan:

”Den legendariske porrstjärnan Milos har dragit sig tillbaka från industrin och kämpar för att försörja sin fru och deras son. När det förflutna knackar på dörren och Milos erbjuds en stor summa pengar för att delta i en experimentell konstfilm på beställnig av en förmögen privatklient kan han inte motstå frestelsen.
Men projektet leder honom in i en värld av aldrig förr skådad ondska och när kameran börjar rulla är det för sent att backa ur.”


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2011 09:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: