sourze.se

Stoppa liberalernas krav på diktatur i EU/USA

Inför våra ögon håller eurogruppen på att bryta samman. Kraven är att tiotusentals miljarder kronor skall trummas ihop och pumpas in i de bankrutta europeiska bankerna. Även Reinfeldt tänker låta Sverige kasta in miljarder kronor i detta svarta hål.

Nödlidande arbetslösa skulle vara hans prioritet, men nej, prioriteten är nödlidande banker. Den svenska välfärdsstaten skulle vara Moderaternas prioritet, men nej, prioritet är att hjälpa franska och italienska banker täcka förluster från spekulation i högräntepapper från Grekland.

Liberalernas tal om EU som ett frihetsprojekt, ersätts med krav på ekonomisk diktatur. EU-kommissionen har efterlyst flera hundra "experter" med beslutsrätt, vilka skall kunna ta över styrningen av grekiska myndigheter och "kunna grekiska men inte vara för grekerna". Den brutala sparpolitiken för att hålla uppe värdet på ruttna bankpapper, kommer att lämna människoliv att ruttna bort på grund av besparingar inom sjukvård och mediciner för gamla och sjuka. Det är en Gannapolitik för hela Europa som regeringen stöder. Människor, som den 91-åriga ukrainska dementa Ganna Chyzevska, skulle utvisas ur Sverige för att hon tillhörde den grupp anhöriginvandrade som inte kan arbeta, resonerade Billström. Så utilitaristiskt resonerade nazisterna också, när de vid mottagningen till koncentrationslägren skickade både barn under 15 och gamla till gaskamrarna!

Europa hotas av en ekonomisk fascism, men även i USA har kongressens beslutsrätt över budgetar ersatts med en 16 personers superkommitté, som skall göra beslut om nedskärningar som inte kan ändras. En grupp på 16 kongressledamöter under ledning av Maxime Waters reagerade på detta oerhörda brott mot konstitutionen med att genast lägga fram ett förslag för att omedelbart avskaffa superkommittén. På gatorna protesterar nu hundratusentals människor ihop med Ockupera Wall Street-rörelsen mot att hoppet tas ifrån dem. Men Obama går vidare med sin politik att riva sönder konstitutionen också militärt och avrättar nu även amerikanska medborgare i Jemen med raketer från förarlösa flygplan. Dessa plan flyger nu även över Mexicos knarkkrig, med förberedelser för att det skall kunna ske även i USA. Det är den militärdiktatur som förbereddes under Bush och Cheney, med hjälp av krigen och 11 septemberdåden, som Obama drivit ännu längre.

Vi befinner oss i en situation liknande den när president Franklin Roosevelt tillträdde 1933, och omedelbart hotades av både en amerikansk fascistkupp och mordkomplott. Parallellt gjordes Hitlerkuppen i Tyskland och liberalernas fascistiska lösningar på den ekonomiska krisen rullades fram över Europa.

Metoden att stoppa denna ekonomiska ödeläggelse och krossa fascisthotet, är att genomdriva bankdelningslagen Glass-Steagall. Med spekulationen bortrensad försvinner liberalernas ursäkt att "behöva" ta till samma hemskheter som hemsökte Europa på 1930-talet. Det är en slutstrid om mänsklighetens överlevnadsmöjligheter som pågår nu. Höj rösten för bankdelningslagen Glass-Steagall NU!


Om författaren

Författare:
Ulf Sandmark

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2011 15:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: