sourze.se
Artikelbild

En ny sida av Carola

Carola gör stor succé med sin show "Elvis, Barbra & Jag" som turnerat runt Sverige och nu gör sina sista spelningar fram till 19 november på Gröna Lunds showlokal Tyrol.

Elvis, Barbra & Jag
Carola
Tyrol. Gröna lund
fredagar - lördagar fram till 19 november


Inledningen på showen är rörande. Publiken får ta del av gamla super-8-filmer där hela familjen är i fokus, tagna av Carolas bortgångna föräldrar. Ett djärvt grepp av en artist som är känd för sin integritet men som nu bildar en passande fond och inledning till vad man som publik senare får ta del av. Showen är ju trots allt en hyllning till såväl hennes föräldrar som deras stora idoler.

Som showens titel antyder så är det Barbra Streisand och Elvis Presley som står i fokus den här gången. Rätt skönt tycker jag, som är rätt trött på Carolas egna alster. Carola gör en gedigen insats och det som slår mig är också att hon tar ut svängarna rejält och bokstavligen bjuder upp några ur publiken till dans. Det känns inte alls påklistrat och konstlat och Carola gör det med glimten i ögat.

Som show är Carolas föreställning lyckad. Dock hade jag, som stort Barbra Streisand-fan, gärna velat höra mer Barbra och mindre Elvis. Men man kan inte få allt och de låtar som Carola levererar med Barbra är fina och kända alster, bland annat "No more tears", "Somewhere" samt "Woman in love". Av Elvis-låtarna bjuds publiken på kända pärlor som "Always on my mind", "In the Ghetto", "Suspicious mind" och ett potpurri av andra Elvisdängor. Carola sjunger med den äran, men borde ha gjort färre gospellåtar. I dessa tangerar hon farligt nära vid att bli just – Carola. Bandet är tight och kören sjunger bra, mellansnacket är kul och känns inte inrepeterat. Avslutningslåten, Barbras paradnummer "The way we were", är en lämplig låt att avsluta en fartfull show och kväll medm, men jag tycker att Carola tar något lätt på uppgiften och borde varit mer trogen förlagan.

Showen rekommenderas och alla som är tveksamma till Carola kommer att få se en ny sida av henne som väcker hopp och förnyat intresse.


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2011 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: