sourze.se

Molly Pettersson Hammar kvällens höjdpunkt

"Själv har jag svårt att tyda hur fantastisk Mollys röst är, jag tycker att alla fem levererar, men juryn är helt ifrån sig om Molly så det är nog bara att inse att juryn vet vad de gör."

Ja, vad ska man säga, när fem tjejer kommer ut och sjunger så bra som dessa, då kan det inte vara lätt att vara jury, eller kan det? Ja, det verkar som att dessa musikbevandrade jurymedlemmar har ett stort försprång gentemot oss "vanliga" människor när det gällar att höra vad som är gångbart och nu vet jag att det inte bara verkar så utan jag har övertygats om att så är fallet, för om det verkade omöjligt för mig att veta vem som var bäst så var det ganska glasklart för juryn, och det fanns en hel del konstruktiv kritik som är bra att ha med sig i bagaget. Jag ska bena ut det här.

Magdalena Reise gör tydligen, enligt juryn ett "big no no"! Att välja en låt av Whitney Houston är tydligen just det, "I have nothing" från 2003 som fanns med i soundtracken till filmen "The Bodyguard" är ett val som likställs med att ta sig vatten över huvudet enligt Per Lidell. Själv lyssnar jag om och om igen på låten för att höra vad det är juryn hör, Laila sågar totalt men Bard tycker ändå att hon levererar och att friskt vågat hälften vunnit. Jag lyssnar på Whitney och sen på Magdalena och ja, jag får nog ge mig, denna låt är alldeles för stor för en ung, nervös tjej i begynnelsen av en sådan här show. Men hon har en fantastisk röst denna tjej absolut. Återigen - låtval, låtval och åter låtval.

Linni, Linni, Linni, ser du inte vad du gör med Alexander? Du sliter ut hans hjärta, skakar om det och stoppar in det i bröstkorgen igen - att komma ut och sjunga "The edge av glory" på detta sätt, ja du Linni, vi var nog många vardagsrum som bara satt och njöt i våra när du ägde på scen, för det gjorde du. Nu snackar vi musik från 2011, så här ska det vara, så här ska det låta och en Idol det är du redan hos Bard och mig, absolut.

Dounia Arhzaf - "Fighter" av Christina Aguilera från 2003. Även om jag tycker att låten är gammal i dessa sammanhang så levererar denna tjej en kanonfin låt med ett engagemang som verkligen ger känslan av en fighter, rösten är jättebra och jag tycker verkligen jag kan se en idol här. Alexander Bard får ur sig att "man inte kan komma in i en städrock", alltså Alexander, du måste förstå att vi befinner oss i miljoner vardagsrum i Sverige, alla förstår inte att du egentligen försöker säga att utstyrseln är osexig. Jag kan förlåta ditt ordval men frågan är om svenska folket kan, att säga så till en osäker tonåring som till och med haft hjälp med att välja kläder, nej Alexander, nu sjönk du lägre än Glocalnet. Bra gjort Dounia!

Roshana Hoss valde "My heart is refusing me" av Loreen som deltog med låten i melodifestivalen 2011, ett fräscht låtval. Pelle Lidell ser fortfarande en Idol men anser att det är fel låtval, Laila Bagge säger att Roshanna har lyssnat precis på vad hon tidigare sagt och att hon skulle tona ner sig lite och inte vilja för mycket, hon har alltså levererat med stort "L" och jag måste säga att denna tjej borde kunna bli en riktigt stor artist med rätt coaching, vad gör vi med alla dessa tjejer efter Idol? De måste ju få fortsätta med musiken, de är ju alla så duktiga.

Så var vi då framme vid kvällens höjdpunkt, något många väntat på för vi vet att det kommer en fantastisk röst här, med all sannolikhet en av våra stora framtida sångerskor i Sverige - Molly Pettersson Hammar. Hon hade valt "A womans worth" av Alicia Keys från 2001. Själv har jag svårt att tyda hur fantastisk Mollys röst är, jag tycker att alla fem levererar, men juryn är helt ifrån sig om Molly så det är nog bara att inse att juryn vet vad de gör och när de reagerar så här betyder det mycket inför framtiden för denna unga dam, vi kanske redan har vinnaren av Idol här, men vi ska inte glömma att det gäller låtval, låtval och åter låtval! Vad som händer i kväll ska bli mycket spännande.

Jag måste också säga att det verkligen känns skönt med Pär lite här och där med sina skyddande vingar när kritiken haglar, han är absolut en pelare, tack Pär från oss i vardagsrummen.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2011 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: