sourze.se

Killarna kan också!

"I media idag pratas det mycket om att tjejerna har mycket hårdare konkurens då de ligger ett par snäpp högre. Så kom igen nu grabbar ge inte tjejerna rätt!"

Låtval, låtval och åter låtval, det är jätteviktigt, ungdomarna borde coachas i detta när de vinner eller försvinner på grund av just detta. I media idag pratas det mycket om att tjejerna har mycket hårdare konkurens då de ligger ett par snäpp högre och att om "den fick möta den istället så skulle just den gått vidare". KJag! Jag tycker att nu är tävlingen som den är och sen finns det ju fyra wildcards som kan delas ut. Och som Bard sagt - "Nu skiter vi i könen". Det kan bli fyra tjejer som får dem, men det är inget som är säkert, bara något som borde ske om de verkligen ligger ett par snäpp högre, vi får se på fredag.

Tony Weseth väljer en låt av Gavin DeGraw - "In Love With A Girl". DeGraw är mycket känd sedan en del låtar av honom spelas i serien "One Tree Hill". All sådan här exponering är oerhört viktig för en artist och leder till att lyssnare börjar plöja i annat man gjort. I just detta fallet tror jag att låten är lite för gammal, 2008, samt att just denna låt är fel för Tony. Man saknar helt den känsla han tidigare gav, här syns ingen Idol på många mil. Pelle Lidell bad om att få bli blåst av stolen men här rör sig knappt ett hårstrå, kom igen nu grabbar ge inte tjejerna rätt!

Mikael Fogelberg som tidigare fått extra uppmärksamhet i media på grund av mycket annat än sång väljer en låt som heter "Heartbeat" av The Knife, ett svenskt band eller duo som fått sin låt spelad både i "One Tree Hill" och "Scrubs" samt i en reklamfilm för Sony, alltså en väldigt representerad låt, men låten är från 2002 och alltså alldeles för gammal, lägg sedan till att Mikael kommer ut och har tonat ner sina sidor som Bard bett om mer av, så förstår ni kanske att han inte får för mycket rosor av juryn. Jag såg inget alls kvar av den egenhet som grabben utstrålade tidigare, better luck next time, och återigen: låtval, låtval och åter låtval!

Hörde jag någon Gäspa ? Det kan ha kommit från juryn!

Emil Elton kommer ut och chockar mig med en svensk låt, helt otippat, modigt och uppiggande, låten heter "Dum av dig" och artisten Daniel Adams-Ray. Denna låt kom 2010, nu börjar vi snacka lite fräscht här, Emil kommer ut i en väldigt städad klädsel och detta är något Pelle tycker är tråkigt. Låten i sig är ganska städad men jag måste säga att jag håller med Laila som tycker att han gjort rätt låtval och att det lät mycket bra, det finns något speciellt med denna kille men som vanligt kan jag inte sätta fingret på det. Eller är det just "det"? Ja, det är nog så det kallas, "det", han har lite "det" men kanske inte fullt ut. Nu häller jag upp en kopp kaffe i alla fall för nu vankas det fräscha låtar.

André Zuniga-Asplund, ut kommer denna kille och tar oss tillbaka till 1973, japp det gör han, även om den mest kända versionen av "No Woman No Cry" live är från 1975, och den först blev känd 1974 så spelades denna dammiga låt in 1973. Sa jag nytt och fräscht? Och vet ni vad som händer, killen kommer in och river av denna gamla låt så jäkla proffsigt att man bara måste titta och lyssna på honom, helt fantastiskt. Jag är glad, Anders Bagge i skitglad, Laila och Bard är jätteglada och till och med Pelle Lidell ser glad ut. Nu har vi vaknat, och det var André som stod för det, superbra. Det är inte bara tjejerna som kan, absolut inte.

Olle Hammar, sist in och jag har stora förhoppningar att det ska finnas två att skicka vidare här, låten "The Man Who Cant Be Moved" av The Script är ett superval, trots att den är från 2008 så har den här i Sverige utsetts till veckans singel både på MTV och RIX FM, när de släppte sitt album i UK petade den ner ABBA GOLD från första platsen över mest sålda album, så här snackar vi musik.
Olle Hammar gör något lite fantastiskt här och visar upp en mognare sida samt levererar precis det man bett om, "lika bra men lite utveckling tack", det är nu det gäller, juryn anser att det är rätt låtval och det gör faktiskt jag också. För min del hamnar han på en andra plats efter André och nu finns det faktiskt två att skicka vidare, det kan låta barskt men det är ju för fan en Idol vi söker, EN IDOL!
Bard utbrister glatt: "Och det klämkäcka är borta!"

Pär gör ett mycket bra jobb och han får verkligen fortsätta med det för min del, killen är cool, men visst saknar man Cecilia, ungefär som när det saknas en krydda i maten. Vi har liksom fått smaka på henne nu och då vill man ha mer, tyvärr är hon strängt upptagen med en massa annat och det är ju så det ska vara när man är en fantastisk person, men vem vet, var aldrig säker, när som helst, var som helst kan det komma en utklädd galning och börja uppträda på ett alldeles galet sätt och vips så är du kidnappad till Idol 2012. Jag väntar med spänning på sista femman.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 29 sep 2011 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: