sourze.se

Tjejernas tur att leverera - och det gör de verkligen!

Tänk att så unga människor kan inneha så fantastiska röster i dessa så små kroppar, jag är förundrad. Jag visste redan innan jag började titta idag att jag skulle vara jätteglad efter att Moa Lignell hade sjungit.

Moa Lignell har, precis som Pelle Lidell säger efter hennes uppträdande, en egen röst som man kan känna igen på en mils avstånd. Herr Lidell säger också "Sluta aldrig vara Moa!" och detta kan jag verkligen hålla med om, här levererar Moa en låt av Jessie J som heter "Price Tag", låten är från 2011 och har sålt nära 900 000 i England redan, alltså ett fräscht låtval och när man hör Moa sjunga den så är det verkligen ett säkert kort, den passar henne perfekt, roligt är också att se hur klart hon förstår varje ord hon sjunger, precis som om hon upplever texten för första gången, jättekul och underhållande, Moa är inte bara en Idol utan redan en sann artist.

Denise Azemi Brasjö sjunger en powerballad av Adele, "Someone Like You", också detta en låt från 2011, som har legat etta i 17 länder, alltså ett fräscht och populärt val. Denise framträdande är snudd på gåshud, när hon gasar på med rösten så förstår man att en Idol är bara en utav många saker denna tjej ska sjunga om, vi får se mycket mer av henne i framtiden. Men som juryn säger, konkurrensen är stenhård. Som plus har hon en Idol-look, absolut, och hon får kontakt med publiken, men räcker detta i denna femma ?

Amanda Persson är den tjej som antagligen har de största förväntningarna på sig, av det lilla vi sett fram tills nu av henne så vet vi alla att hon besitter en stor gåva. Hennes låtval är lite äldre, 2010, men har säkert hörts av en otroligt stor publik. Sången är en singel släppt till soundtracket till filmen "Twilight" och hade sålt platinum i Staterna i februari 2010. Ett starkt låtval, men problemet kan ligga i att man bör vara väldigt bevandrad i musikbedömning för att kunna ge den rätt betyg, och i detta fallet är det vi tittare som ska rösta, i jämförelse med de andra låtarna kan den vara svårtydd och detta påpekar också Laila i juryn.

Frida Josefsson gör något oväntat och kanske lite dåraktigt genom att välja en gammal rocklåt av Kizz. "Hide Your Heart", som låten heter, är lite dammig och även om Frida här verkligen visar hela Sverige att hon besitter en stor röst så faller antagligen det hela då den helt enkelt floppar i jämförelse med de andra, alltså rätt låtval till hennes röst men helt fel för denna tävling. Juryn tycker ungefär detsamma, tyvärr, jag hade gärna sett mer av henne.

Amanda Fondell, ja, hon tog verkligen mig med häpnad, Britney Spears låt "Womanizer" från 2008 framförs här av Amanda på ett så eget och fantastiskt sätt att den blir helt outstanding. Förutom att Amanda antagligen njuter så mycket själv av att återge den att hon blir lite introvert så visar hon här att hon är en Idol, absolut. Jag kan inte sluta lyssna på den - riktigt, riktigt bra, från juryn får hon höra att om hon bara kan ta fram detta i sin vanliga framtoning när hon inte sjunger istället för den lilla blyga tjejen vi sett fram tills nu så får hon ihop hela Idol-grejen, det får alltså inte glömmas att här är det inte bara sång som gäller utan hela alltet.

Jag tycker verkligen att jag blivit underhållen idag och när det står klart att de två som gått vidare är Moa Lignell och Amanda Fondell så blir jag både glad och ledsen, det är nämligen många jätteduktiga i år och man tycker synd om dem som kanske inte går vidare på grund av fel låtval eller annat. Detta är tufft för dessa unga talanger, de kan vara stolta över sig själva, och snart så är det dags för tredje femman, upp till rakning !


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 28 sep 2011 10:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: