sourze.se

Nervös Idol-femma gör sina första framträdanden för miljonpublik

Då var första femman ute på hal is, för det är just på hal is dessa stackare är i sitt första framträdande med miljonpublik. De är unga, oerfarna och nervösa, lägg sedan till att de ska få ris eller ros av juryn inför alla dessa tittare...

Med det som visats fram tills nu så låg mina största förhoppningar i måndagens Idol på Robin Stjernberg. Han framförde en låt som heter "Breakeven" av The Script, låten är från 2008. Historien om The Script börjar kring kvarteren runt Guinness bryggeri i Dublin och bara detta borde ge en skjuts, gruppen är mycket populär och låtvalet är bra. Men när Robin börjar sjunga så känner jag att tempot dragits ner en del och det låter alls inte så bra som jag hoppats, man kan visst höra att Robin kan vara en blivande idol men han gör inte denna låt rättvisa.

Jafet Samson kändes under tidigare program som en som lätt skulle gå långt, han levererar en låt av Chris Brown och går mot allt som juryn sagt åt honom, tyvärr så har juryn alldeles rätt här och RnB är alldeles för stort för denna unga kille, trots en vaken och dansande leverans så räcker detta absolut inte till att nå upp till Idol-nivå. Om bara Jafet bara lyssnat till juryns tidigare tips! Denna kille blir någon sorts entertainer i framtiden, men endast om han är mottaglig för konstruktiv kritik.

Hampus Engelhardt stod nog för det mest ljumma låtvalet, vilket verkligen ratades av Lucifer Bard, och även om Hampus här levererade en riktig bra version av The Frays låt "You found me" så räcker det absolut inte i en sådan här tävling. Det finns ett skäl till varför The Frays musik just har passat in som bakgrundsmusik i till exempel Scrubs, One Tree Hill och Greys Anatomy, och det är att man kan fortsätta koncentrera sig på avsnittet trots musiken i bakgrunden. Hampus är visst duktig men förväntades ha tagit till sig att verkligen briljera om han skulle vidare, kanske nästa år Hampus, för sjunga det kan du!

Leonard Löfstrand med ett utseende som en given flickidol, absolut, valde att sjunga en låt av SHM, swedish house maffia, en D- grupp som är kända för att ha gått upp på första plats på Billboards Hot Dance Club Songs med sin andra singel "Miami 2 Ibiza". Leonard valde deras tredje singel "Save The World", som fick tio miljoner visningar på YouTube inom två veckor. Ett mycket bra val anser jag och han levererar faktiskt så pass att jag tyckte han borde gått vidare, här finns en framtida sångare absolut. Killen har en otrolig utstrålning och blir framöver en klar heartbreaker om han får sjunga.

Maikel Yüksel är killen med det där lilla extra, han sjunger bra, även om jag anser att han har för lite kraft för att bli en idol. Han väljer en låt som gått varm i radio de senaste två veckorna, och den är mäkta populär. Gruppen Maroon 5 har faktiskt varit igång sedan 1997 och har en Grammy i kategorin "Bästa nya grupp" samt två rockbjörnar, så det är inga nykomlingar inte men låten är fräsch och takten fantastisk, något som Maikel tar vara på. Han utför under sin sång en lustiger dans som går hem som socker i de svenska stugorna och trots hans brist på kraft i rösten så är han till slut en av de två som går vidare, den andre är förstås Robin.

Om de deltagande endast skulle betygsättas på dagens leverans så hade jag skickat vidare Leonard och Robin, men enligt de svenska rösterna som ringde in blev det alltså Robin Stjernberg och Maikel Yüksel.

Andra femman släpps ikväll tisdag, jag väntar med spänning!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2011 14:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: