sourze.se

Juholt blir ett sänke för S i valet 2014

"Jag befarar att Juholt kommer att förlora nästa val. Göran Persson sade också nej flera gånger innan han valdes men han var åtminstone intelligent och handlingskraftig. Juholt är nog ingetdera."

I sin söndagsartikel i Sydsvenskan den 4 september 2011, med rubriken "Ett nytt landskap" förordar Per T.Ohlsson en koalitionsregering mellan de borgerliga och miljöpartiet. Inledningen har följande lydelse: "Sverige har inte längre ett stort parti med samhällsbärande potential. Nu finns det två."

Sverige har i stort sett ett gott ekonomiskt utgångsläge. Detta är i icke ringa utsträckning Göran Perssons regeringars förtjänst. Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet signerade 16 strama budgetar vilket gjorde att borgarna kom till ett dukat bord.

Orsaken till att Ohlsson förordar en regering mellan de borgerliga och Miljöpartiet är troligen att han inte tror att Håkan Juholt skulle bli en bra statsminister om han fick makten i Sverige. Jag tror att Socialdemokraterna gjorde ett misstag när de valde Juholt som partiordförande. Han valdes i slutna rum där samtliga kandidater utåt hävdade att de inte eftersträvade ordförandeposten. Det skiljer sig starkt från sättet övriga partiers ledare blivit valda, där ett flertal sökande funnits till ledarposterna. I ett öppet val skulle inte Juholt ha blivit utsedd till partiledare. Jag befarar att han kommer att förlora nästa val. Göran Persson sade också nej flera gånger innan han valdes men han var åtminstone intelligent och handlingskraftig. Juholt är nog ingetdera. Det var dock på grund av missnöje med Perssons styre som de borgerliga vann valet 2006. Han var ett sänke, liksom Juholt kommer att bli vid valet 2014. Höjden av omdömeslöshet var att blanda in särbon på grund av att hon varit i klammeri med rättvisan. Det gör att jag tvivlar på Juholts sunda omdöme.

Detta gör att jag tror att de borgerliga vinner nästa val 2014. Jag kommer att rösta på vänsterpartiet som jag alltid har gjort.

Ohlsson har följande slutsats:

"Så vem vet? Kanske är 2011 vår tids 1933 i svensk politik. Om Fredrik Reinfeldt, Gustav Fridolin och Åsa Romson är lika förutseende som Per Albin Hansson och Axel Pehrsson-Bramstorp."


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2011 11:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: