sourze.se
Artikelbild

Idoljuryn gör ett tufft och bra jobb

"Bard sade i veckan att vissa människor lever i en felaktig verklighet, och när de blir tillrättavisade i Idol låter det tufft, men det måste göras. Jag kan inte annat än hålla med, och ska nån ha en kram så är det fan ta mig Bard och ingen annan! "

"I was blind but now I can see!" Lite så känns det efter söndagens Idol. Tänk vad mycket förutfattade meningar man kan ha. Alexander Bard, som jag oftast ser som en dåre men ni ska veta att det är i mycket positiv bemärkelse, slutar aldrig att förvåna mig. I de första uttagningarna var det nog lite mer "att bli varm i kläderna" som gällde. Han sa lite tokigheter som man måste förstå ingår i hela Idol-paketet, men det vet oftast inte de unga, förhoppningsfulla människor som tävlar och därför blir det lite tufft ibland.

Nå, mycket har hänt sedan förra söndagen och jag måste säga att det tar lite tid att först gå genom sammandraget på lördagen och sedan givetvis söndagens program, men ett ska ni med säkerhet veta, i år tycker jag verkligen att detta är stor underhållning, absolut. Man blir liksom förbluffad gång på annan när ungdomar kommer in och tror, och då menar jag verkligen TROR, inte bara att de är bra utan faktiskt att de är skitbra, och så suger de fett. Jag beundrar juryn som kan sitta och mata genom alla sökande och bli inte bara missnöjda utan även uttröttade på alla människor som kommer in och verkligen inte är i närheten av att kunna sjunga. Jag menar gränsfall, okej, och en och annan halvidiot då och då, men här kommer de tjugo på ett dussin. Att i all detta mischmasch av människor, när det faktiskt kommer in någon som är bra, kunna sadla om, ta till sig redan från första steget in i rummet som jury börjar man faktiskt bedöma redan när människan kommer genom dörren och lyssna skarpt, värdera och till och med ibland omvärdera och sedan ta ett beslut, det är minsann respekt. Absolut. Så nu slutar jag att hacka på juryn, de gör ett helsickes tufft och bra jobb.

Ingen, och jag menar verkligen ingen, kan väl ha missat att höra den där ryssen Oleg som kom in med ett okänt instrument och drog av en egen låt som var så kanoncool att den spelats i radio och på nätet i veckan och helgen, vart jag vänder mig hör jag denna "Elektropop", till och med idag när jag skulle byta en drivaxel på Volvon så gick min kompis Mattias fram till sin iPhone och satte igång Elektropop - inte en gång men fem gånger på raken innan jag hotade med att dränka luren om han inte slutade. Killen har klart gjort intryck på många, och han skulle egentligen inte till Idol utan råkade passera när han skulle till djurparken och klappa djur och undrade vad folk köade för. Helt fantastiskt.

I år lyckas verkligen Idol med kidnappningarna, inte bara för att de sjunger bra utan hela upplägget, man ser fram emot att de ska komma och givetvis mycket för att det är Cecilia Forss, vilket jäkla yrväder, och hennes förmåga att kasta sig in i olika roller, ja, hon är i sanning en skådespelare.

Androgynt började redan poppa upp inom modevisningar 2010 men kommer allt starkare och detta kommer att synas på modevisningar i höst. Detta mode gäller, så även i Idol, då idoler ska vara moderna. Inom denna genre befinner sig sannerligen Linni, en av kidnappningarna som verkligen är en guldklimp. Bard sade "Du är min Tomboy!" - den skånska motsvarigheten är ju således "Pågatös".

Denise hette en tjej som verkligen hade så gott som hela paketet, hon jämfördes med Madonna på så vis att hon genom att kompensera med sina olika starka sidor inte behövde ha världens bästa sångröst. Jag håller med juryn fullt ut, "tjejen åt kamera."

Sen kom ännu en av de där jädrans töserna som måste krama om Anders Bagge, hon sa till och med "Vet du hur länge jag väntat på att få krama dig!" och utan att tänka mig för så slant det ju fram "Ohhh inte en sån dåre till!" varpå frugan givetvis svarade: "Jamen det har jag också väntat på länge!" Har ni hört på fan, ska jag nu behöva höra ännu en gång om han ser ut som en nallebjörn, han ser väl för fan inte ut som en nallebjörn, skallepär kanske men fan inte nallebjörn. Nåja, som tur är så är vi inte den sortens människor som kommer att vara på plats under tävlingens gång, även om de är i Malmö vid ett tillfälle.

Josefine Nilsson från Veberöd, låter det som vilken tjej som helst? Nej ni, det var det verkligen inte! Hon kom från ingenstans ja, så litet är Veberöd, råkar du gäspa när du kör in i byn så kan du ha missat den helt när du är klar med gäspningen, men stort nog att rymma en stor talang, absolut! Hon knockade juryn och förhoppningsvis många tittare, följ henne med lupp!

Robin Stjernberg är en helt outstanding kille som var så duktig att han fick full poäng. Honom får de akta sig för. Laila sa till honom efteråt att hon inte trodde att han skulle vara något speciellt när han kom in, men här kommer det professionella - att just kunna bli omvänd och verkligen lyssna trots att man från början odlat en inställning, på mycket kort tid. Hatten av för Laila, she is professional!

Se även upp för en tjej från Zimbabwe på 15 år, Belinda, hon har förmåga att bli hur stor som helst.

Bland de sista man fick se var det en Johannes som kom in och sjöng en egenskriven låt med namnet "Group sex". Ja, mer rabalder kunde han knappast ha ställt till med. Laila Bagge reste sig upp och sa att det fick vara nog, hon var på väg att gå därifrån. Man kan kanske diskutera hur hon borde ha agerat och om problemet inte bara hade försvunnit av sig själv om hon låtit det självdö och bara sagt "nej du, det var ingen vidare röst du hade", men så blev det inte. Jag vet inte riktigt vilka komponenter som gjorde det så vidrigt som det faktiskt kändes men jag kände direkt att om jag hade varit Laila så hade jag gjort likadant. Killen kommer in och ser ut som en lite halvgullig kis, enligt Bard så gullig att han kunde tänka sig ha group sex med honom, han ser ut att komma att framföra något så där kramgott och så börjar han sjunga om att "stoppa in den i alla hål", och gud vet vad, det var så malplacé att det kändes äckligt. "Detta är ett underhållningsprogram för barn och familjer" sades det, ja, då kommer jag återigen att tänka på Jay Smith och drogerna förra året, och att jag satt med mina söner och såg programmet, och hur han fick fortsätta detta trots. Nåja, jag ska försöka att glömma allt det där och se framåt, men var på er vakt juryn, om Idolen ska vara en förebild, ja, då ska det få kosta vad det vill att ta bort icke önskvärda idoler. Och ni som jury är i första hand ansvariga, ingen annan.

Bard sade i veckan att vissa människor lever i en felaktig verklighet, och när de blir tillrättavisade i Idol låter det tufft, men det måste göras. Jag kan inte annat än hålla med, och ska nån ha en kram så är det fan ta mig Bard och ingen annan!

Det här kramandet folk fått på hjärnan, jag menar, hur skulle min fru tycka att det såg ut om jag sprang omkring och kramade alla tjejer som såg ut som nallebjörnar? Nä någon ordning får det vara, så till på söndag gör det inget alls om Anders Bagge råkar vara förkyld, ja det går ju bra om min fru har feber också förstås, då kanske hon inte tittar utan sover istället.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2011 10:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: