sourze.se
Artikelbild

Jag sjöng för världsartisten Gloria Gaynor

"En kvart innan mitt möte med Gloria Gaynor i går här i Jalta, fick jag reda på att det var hennes födelsedag. Jag tog fram ett papper och skrev ned en snabbkomponerad text och satte den till melodin på hennes världshit I Will Survive."

Jalta, Ukraine, torsdag 8/9/2011

Efter många om och med fick jag veta att jag skulle få träffa världsstjärnan. En kvart innan mitt möte med Gloria Gaynor i går här i Jalta, fick jag reda på att det var hennes födelsedag. Jag tog fram ett papper och skrev ned en snabbkomponerad text och satte den till melodin på hennes världshit “I Will Survive”.

Jag gick fram och började sjunga till melodin “I Will Survive”.

First I was afraid, I was petrified
Never ever thought I’d see you sitting by my side
And then I spent so many nights just listening to your song
And it was great... It kinda helped me get along
And now you’re here – in the Ukraine
Behind you, you have left that bad old U.S. New Jersey rain
And as I meet you here right now for the first time here today
Just on your birthday
So I just wanna say

HAPPY BIRTHDAY!
HAPPY BIRTHDAY!
I HOPE YOU WILL HAVE MANY MORE JUST LIKE THIS ONE TODAY
YOU’VE GOT ALL YOUR LIFE TO LIVE
YOU’VE GOT MUCH LOVE TO GIVE
SO LET ME SAY -
HAPPY BIRTHDAY!!


Gloria log, och gav mig en kram och tackade för uppvaktningen. Jag frågade henne vad hon tyckte om det faktum att hennes världshit har inspirerad så många kvinnor i världen och i synnerhet feministerna i Sverige? Hon svarade att hon var tacksam för att hon kunnat bidra till jämställdhet. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och vad som gjorde min dag var det faktum att hon kände till min amerikanska jullåt “It’s Christmas in New York” som jag skrev 1978 och som är ganska känd i USA. Kan ni tänka er hur det kändes för mig att få höra från denna världsstjärna att hon älskade min låt!?

I går kväll presenterades artisterna från de 20 deltagande länderna. Låtarna som framfördes bestod av den ena trista låten efter den andra. Det enda jag har att säga om denna låttävling är att den möjligen kan räddas av Alexander Bard som med undantag av den ryska artisten Sophia Rotaru, verkar vara den enda i juryn som verkligen fattar vad en bra låt egentligen är. Vi får se vad det blir för resultat i morgon och vem det blir som går hem med 100 000-dollarspriset.

Under tiden tänker jag köpa en glass och njuta av solen här på det svarta havets riviera!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2011 09:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: