sourze.se
Artikelbild

Ung och kvinna – då får du ingen hjärtvård

Demokrati borde väl betyda att vård ska ges till alla medborgare som behöver vård? Men är man ung, kvinna och dessutom funktionshindrad står man utanför samhället.

Jag betalar också skatt. Men när jag söker vårt blir jag bara utfrågad om jag är gift och har familj, utbildning, arbete. Har jag inte det så räknas jag inte. Då är jag inget att satsa på.

Jag har inte kunnat gifta mig och arbeta eftersom jag legat svårt sjuk och som grädde på moset blev jag felbehandlad med intravenöst adrenalin, som var en oerhörd påfrestning för hjärtat. Läkaren blev prickad men eftersom jag är ung och kvinna får jag ingen vård, då läkarna säger att unga kvinnor inte kan få hjärtfel.

Jag sökte i min enfald till en av hjärtläkarna som även är med i 1,6 miljonersklubben men blev bara hånad för att jag inte hade någon kille och ingen utbildning, läkaren ville veta om jag hade kontakt med min pappa och skrattade ut mig för att jag hade en "kycklingmamma" med som stöd. Läkaren lovade mig, efter mycket övertalning och tjat från min sida, att jag eventuellt skulle kunna få ett ultraljud. "Men", sa hon uttråkad ,"det kan ju ta ett halvår innan du får det."

Resignerad och slutkörd med bröstsmärtor och kärlkramp begav jag mig hem till min källare med hjälp av min mamma, eftersom jag inte kunde gå i trappor längre för bröstsmärtorna.

Mina hjärtsymtom:

Hög hjärtfrekvens 120-180
Hjärtflimmer
Kärlkramp
Illamående
Sprängande smärta i bröstet och ut i vänster arm och ibland upp i käken

Hade en man blivit behandlad så här?


Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2011 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: