sourze.se

Från Usama bin Laden till Anders Breivik

Kan verkligen en ensam galning ha utfört de mycket resurskrävande, omfattande och sofistikerade terrordåden i Norge? Och varför är terrornätverk alltid muslimska?

Nyligen gjorde USA:s president Barack Obama ett uttalande där han nu verkar anse att det är enskilda vita galningar som är det största hotet mot den västerländska demokratin, eftersom de är så svåra att spåra.

Jag har tidigare behandlat den så kallade terrorismen i min mest lästa artikel på Sourze, "Kriget mot terrorismen är en bluff". Den behöver nu aktualiseras, med hänsyn till de hemska terrordåden i Norge. En intressant sammanställning om dessa finns bland annat på webbtidningen Arabnyheter.

Av någon underlig anledning verkar det som om det bara är ensamma muslimer som ingår i internationella terrornätverk. Kanske tror president Obama att muslimer har bättre organisationsförmåga, större resurser och mer tillgång till välutbildade experter i dessa frågor, än de västerländska underrättelsetjänsterna? Här är förresten en sådan "muslim":


OBS! Texten fortsätter under klippetNu har terrorismen fått ett nytt ansikte och den norske ensamma galningen Anders Breivik fick ersätta den gamle nätverksterroristen och mannen i grottan som efter hand tappat något i trovärdighet, och vars lik man därför till slut tvingades kasta i sjön. Se vidare min artikel på Sourze, "Att döda ett lik – bin Laden går igen".

Den gamle med nio liv som överraskade hela världen med att – som man sa – från sin grotta i Tora Bora-bergen organisera och leda de sofistikerade terrorattackerna på World Trade Center 11:e september år 2001. Där imploderade tre 3 byggnader, efter att två 2 träffats av flygplan, enligt klassiskt mönster från så kallad "controlled demolition". Väl dokumenterat filmat av glädjedansande mossadagenter som senare skröt med sin bedrift i israelisk TV. De "råkade" bara vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Senare rammades Pentagon av en Boeing av hittills okänt dvärgformat – att döma av skadorna och vrakdelarna.

Jag slutar aldrig förvåna mig över att den officiella sagan om 911, som ingen med rudimentär faktakunskap i frågan längre tror på, fortfarande tycks ha lyskraft. Men det kanske är som med "Kejsarens nya kläder", det är bara barn och dårar som vågar se att han är naken.

Och vad skall man säga om Breivik annat än att han, förutom att vara ensam och galen, tycks ha en besvärande skrivklåda? Jag menar, behöver man författa ett manifest på 1 500 sidor för att förklara sina syften, när det är betydligt enklare med ett par A4-sidor, som dessutom kommer att läsas av betydligt fler? Tänk om någon konspirationsteoretiker nu avslöjar att han dessutom har dyslexi ...

Usama Obamas slutsats, liksom hans knähundars i alltför många av världens regeringar, är lika solklar som förutsägbar. Det behövs nu mera övervakning av enskilda medborgare och varför inte ett och annat tillslag mot de grupper till "höger" som Stormedia nu pekar ut som Breiviks ideologiska drivkraft.

Men man avser väl knappast EDL English Defense League, dess judiska division, eller ideologiska meningsfränder och samarbetspartners i Sverige med SD:s Kent Ekeroth i spetsen? De som i likhet med Breivik älskar Israel och hatar islam. Eller salongssionisterna i Sveriges politiska och kulturella nomenklatura.

Och om så mot förmodan vore, är det inte ännu bättre att följa pengarna till vägs ände? Från bin Laden och alla hans alias till Breivik – different patsies, same masters...


Om författaren

Författare:
Lasse Wilhelmson

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2011 11:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: