sourze.se

Min Saab dansade bara en sommar

Inspirerad av Lundvalls epos om sin Saab-75 vill även jag bidraga med ett Saabminne!

I nådens år 1961 befann jag mig på Öland, utan bil, men som souvenirförsäljare på Borgholms torg. Saknaden efter bil var stor. Då jag hade fått ihop en i mitt tycke ansenlig summa begav jag mig till Liljas Bil i Färjestaden. Där, i en inhägnad, stod en vit Saab-92:a, övervuxen med Cikoria och allehanda öländska sommarblommor. Bilförsäljaren tog inte stor notis om mig, men jag förklarade för honom, att om han kunde starta bilen direkt, erbjöd jag mig att köpa den för 300:- Försäljaren hämtade nycklar, bilen startade direkt. Saken var klar, jag var bilägare igen! Den gick fint hela sommaren, på hösten bytte jag bort den mot en DKW, en lyxbuss, därför att min verksamhet skulle utökas. Så man kan säga att min Saab bara dansade en sommar!


Om författaren

Författare:
Jan Olsson

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2011 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: