sourze.se

Tandlöst påskuppror mot utförsäkringarna

Påskupproret mot utförsäkringarna som ägde rum på annandagen var ett bra initiativ, men blev i slutändan ganska tandlöst. 10 000 deltagare i hela landet är en fis i rymden. Vad kan detta göra mot de vansinniga reglerna i sjukförsäkringen?

Samtidigt som dessa möten äger rum ser man miljontals människor passera utan att ens reflektera över frågan. Nej – de är på shoppingtur! De är ute på annandag påsk för att handla onödiga saker. Dessa empatilösa människor orkar inte bry sig ett endaste dugg om att vi sjuka och utförsäkrade ska ha något att äta.

Påskupproret blev så lamt mestadels på grund av förtal och regimens alla försök att försvara sin reform. De vill absolut inte riva upp den, man ska arbeta till sin död, annars är man inget värd i deras ögon. Vi är bara förbrukningsartiklar. Än bättre är det om vi inte har fack eller trygghetsförsäkring eftersom vi då kommer att kunna vara en billig arbetskraft.

Vad jag inte fattar är att så många medelinkomsttagare inte förstår att det är dem det handlar om. Det är de som kommer att vara denna billiga arbetskraft och denna förbrukningsvara på företagens golv. Att makten med sina medel kommer att se till att de inte har en chans i helvetet att kunna leva lika flott som Wallenbergs eller Bonniers. Att den dagen kommer då de inser att de har bitit sig själva i baken. Då, gott folk, är det för sent. Bankerna kommer att kräva tillbaka alla dessa lån som folk har på dyra lägenheter och hus, krediter för bilar, båtar, dyra semesterresor med mera. Riksbanken kommer att höja reporäntan bara för att hålla marknaden i schack. Och en vacker dag kommer en ekonomisk krasch värre än vad vi har sett fram tills dags dato. Man har förutspått att den kommer år 2015.

Nu när LAS och andra lagar som styr arbetsmarknaden i Sverige har åsidosatts och sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen har försämrats så fruktansvärt, vad blir då utsikterna för arbetarna? Med arbetarna menar jag alla arbetare oavsett löneklass. Det är bara de som styr bolagen och sitter på ett jättekapital i utlandet som kommer att klara sig. Alla andra är dömda att vara medborgare i ett U-land, vilket Sverige är på väg att bli. Tack vare usla politiker och ett folk som är så in i helvete fegt, som inte har en gnutta civilkurage över huvud taget.

Jag skäms över att vara svensk, ja faktiskt, jag skäms!


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 27 apr 2011 11:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: