sourze.se

Hej då välfärd

God morgon och välkommen till denna sista dag på mars 2011. Jag hoppas att ni mår bra – annars väntar ett helvete utan like.

Det är nu dags för svenska folket att vakna upp ur den psykos som våra falska politiker har försatt oss i. Upp till kamp för arbetarens rätt i samhället! Upp till kamp för de svaga i samhället! Ska vi tysta sitta och titta på när borgarna dissekerar Sveriges välfärd och raserar våra förfäders strävan att nå det fullkomliga välfärdssamhälle som vi nu har haft?

Ska vi se till att vi inte har rätt att leva om vi inte har arbete? Arbete som inte finns, då allianspolitikerna vill ha en arbetslöshet på minst 25 och en befolkning som inte har kompetens att utföra de arbeten som finns, då skolan plockas ned och säljs ut till företag som enbart tänker på hur mycket pengar de kan tjäna? Eleverna har inge betydelse i deras ögon.

Jag läste för ett antal år sedan att några högerpolitiker i EU ville se Sverige som ett semesterparadis för Europas befolknings välbärgade elit, och banne mig, är vi inte på väg dit?

Och vad gör folk? De sitter tysta och bryr sig inte ett smack. Vad gör facket? Jo, det verkar som om man håller med sittande regering om att Sverige måste skrota sin välfärd. Men facket skjuter ju sig själva i foten! Andra organisationer och den Svenska kyrkan gör samma sak. Och folket lider. Inte så många nu, men snart blir det många, inom ett år är vi 10 av befolkningen och det bara ökar. Vill vi hindra detta nu eller ska vi vänta tills det blir alldeles för sent?

Och partierna till vänster, jag undrar: Var vill ni komma? Vill ni fortsätta att lalla med högern hela tiden? Är ni köpta av marknaden ni med? Jag vågar påstå att ni har glömt era ideella värderingar. Ni var faktiskt med om att skrota välfärden. Vad menar ni med det? Var det inte ni som en gång skapade dessa trygghetssystem, varför vill ni rasera dem nu? Dessa system fungerade väl och skulle göra så än i dag. Lögnen om det påtalade fusket inom sjukförsäkringen var ju inget annat än just en lögn! Allt för att spela marknaden i händerna. Det var detta som gjorde att Allianspartierna fick makten 2006. Ett duktigt lobbyarbete från marknaden, vill jag påstå!

Men nu är det dags att riktigt agera för att ändra detta. Vi kan inte ha det så att 10 av Sveriges befolkning står utan försörjning. Och jag menar att 10 av Sveriges befolkning är sjuka eller invalidiserade med noll chans att komma in i arbete igen. Folk som skyfflas undan i statistiken genom att bli utförsäkrade och en ännu större grupp som försäkringskassan tar bort SGI för, vilket inte har någon möjlighet att leva ett normalt liv. Dels för att de blir sjukare av den behandling man utsätter dom för och dels för att arbetsgivarna ratar dessa människor som pesten.

Dessutom har vi en grupp personer som inte har en möjlighet att få jobb ens om dom har en gedigen erfarenhet, och det är de som är åldersdiskriminerade. Kommer man över den magiska åldern 50 år så är det kört att få ett arbete.

Detta är något för facken att ta upp. Inte sen, om ett par år eller så, utan nu på omedelbar stört. Dessutom måste facken ta tag i att LAS inte gäller längre. Man har lyckats med att urholka LAS genom att använda så kallade bemanningsföretag. Företag avskedar alla anställda för att sedan hyra in personal till samma arbete. Detta borde förbjudas så att man kan utnyttja LAS i sin fulla kraft.

Jag uppmanar alla få fart på dököttet, se till att Sveriges folk får upprättelse!


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 31 mar 2011 13:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: