sourze.se

Var håller artisterna hus?

Det dök upp ett samtalsämne i dag på Facebook som jag tycker är intressant och det handlar om artister och låtskrivare i Sverige. Var har ni tagit vägen? Är folk så nöjda med tillvaron att ingen opponerar sig?

Förr i tiden hade vi mängder av trubadurer och proggartister. Och för att inte glömma punken! Den svenska punken leddes av Ebba Grön med flera som påtalade orättvisorna i Sverige. Och nu, 2011, är det tyst som i graven, inte ens poeter skriver om det rådande systemet. Är det bara jag som tycker att det är på det viset i det kalla Sverige?

Jag efterlyser låtskrivare och poeter som med det skrivna ordets kraft kan försöka påtala orättvisorna och de råa påhopp av de svaga i samhället som regeringen håller på med. Jag vet att det finns mängder av bloggare som sitter och skriver fingrarna blodiga i sina bloggar, men till vilken nytta? Det är ju bara ett fåtal som läser dessa bloggar. Media och politiker struntar blankt i vad man skriver i bloggarna och folk i övrigt verkar inte vara intresserade.

De folk jag möter på stan och mina vänner om jag nu har några kvar, har berättat att det inte läser bloggar. Man har andra intressen, vilka i mångt och mycket går ut på att dricka öl på någon pub eller lokal. Och då slog det mig med den diskussion som kom upp på Facebook i dag, var är alla artister? Var finns alla fina trubadurer som vädrar all orättvisa och galenskap i landet?

Det är totalt tyst, och vad man hör på radion är det vanliga skvalet av löjlig, intelligensbefriad musik och nyheter som inte talar ett ord om Sveriges egna problem. Just nu handlar det om Libyen, om Sveriges åtaganden gentemot NATO och om tre björnungar som tvingats avlivas på grund av för stort massmedieuppbåd på platsen så att björnmamman inte vågade sig tillbaka till sina ungar. Samt om vaccin som har gett ett 80-tal barn sömnsjuka. Inte ett ord om 450 000 arbetslösa i landet och inget om alla de som är sjuka och utförsäkrade eller som riskerar att bli utförsäkrade denna mandatperiod. Och definitivt inget om alla de sjuka som blir diskvalificerade innan de ens fått lämna in sin ansökan om sjukpenning, eftersom de har gjort något fel så att FK tar bort deras SGI. Många av dessa har gjort fel på grund av sin sjukdom. Inte ett ord om detta!

Jag undrar – vart i helvete är detta land på väg? Och vad är orsakerna till att det Svenska folket är så lyckligt ovetande om politik? Vad har åstadkommit denna totala avsaknad av medmänsklighet och solidaritet?

Jag bara undrar. För skulle detta ha hänt för 20 år sedan skulle det svenska folket anordna generalstrejk och om detta inte fungerade skulle man ha vilda strejker. Facket skulle ställt sig på tvären och regeringen skulle avsättas med misstroendevotum omedelbart. Men inte i dag, folk skiter i det som händer runt omkring dem. Att deras egen framtid raseras ser de inte ens. Att deras pensioner kommer att vara slut när de ska ha den. Att de inte får ut sjukpenning om de skulle råka ut för en trafikolycka med invaliditet som följd. Att deras a-kassa urholkas och att de inte kommer att klara sig på den ersättning man får. Och skulle man tvingas gå till Soc så vet dom inte att allt av värde måste avyttras innan man kan få hjälp.

Totalt vansinne och alla bara skiter i det. Ibland undrar jag om det är politikerna det är fel på eller folket.


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2011 10:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: