sourze.se

Ett litet ord av kärlek

"Du kan flytta berg genom att tala om för någon i familjen eller någon vän hur mycket den personen betyder för dig. Hur mycket du älskar just den här personen. Hur mycket ni behöver varandra!"

Samspelet människor emellan är inte det lättaste i dag. Det kan hänga upp sig på allt möjligt, som gör det svårare att umgås eller att ens tala med varandra. Det händer även i de "bästa" familjer. Ibland är det till och med svårt att veta orsaken till problemen. En del problem kan vara ärvda och basera sig på felaktiga fakta, vilket befäster att en fjäder, som man brukar säga, kan bli till en höna och därigenom försvåra relationer.

Relationer i dagens samhälle är intressanta tycker jag, därför att man verkligen får kämpa för att klara sina relationer i dessa stressade tider. I snåret av familj, vänner och bekanta måste man försöka finna en balans och harmoni, så att man kan känna sig som en "vanlig, trygg människa" och må bra.

När man var yngre hade man krafter att stup i kvarten bjuda till middagar, utflykter och andra evenemang, men sen har man insett, att man inte orkar hålla på så, eftersom responsen inte alltid blir som förväntat.

Man kan höra kommentarer som "träffar du dina barn?" och man svarar tillbaka: "Men det är väl klart, det är ju mina barn!" Man vill ju inte bryta av från det normala. Men – många träffar faktiskt sina barn väldigt sällan och många saknar sina barn i dagens samhälle.

Jag har upplevt det i hemtjänsten där jag jobbat extra i många år, hur gamla människor ofta tänker på sina barn och hoppas att de ska komma på besök. Längtan efter barnen blir starkare med åren. Ett sådant besök håller humöret uppe en lång tid. Det är A och O, att vi får känna oss älskade.

Det är inte bara jag, som tycker att umgänget med barn, släkt och vänner är jätteviktigt, det tycker de flesta människor. Men ändå kan det vara något som fattas i en relation. En upplevd tomhet kan plötsligt fyllas till bredden av bara ett litet ord av kärlek eller när vi får veta, hur mycket vi betyder för andra.

Orsakerna kan ju vara många till att vi inte får det här kärleksfulla ordet eller det här livsviktiga besöket. Det kan vara sjukdom, diagnoser till exempel som vi hör talas så mycket om i dag. Människor lider och vet varken ut eller in. Det kan vara okunnighet, egoism eller osäkerhet, som gör att vi inte kan eller vågar fylla någon annans liv med lycka och kärlek.

Men ett litet ord av kärlek betyder så mycket! Du kan flytta berg genom att tala om för någon i familjen eller någon vän hur mycket den personen betyder för dig. Hur mycket du älskar just den här personen. Hur mycket ni behöver varandra!

En del personer har den här känslan av "nu är det dags" i sig. "Nu behöver jag höra av mig och säga de här kärleksfulla orden!" Det kan vara av kärlek, det kan vara av plikt, men det är tanken som räknas. Tanken att skapa kontinuerliga band med dem du älskar och med dem som behöver dig, för att de ska kunna vara vanliga, trygga människor och må bra!

Många är de som väntar på det där lilla förlösande ordet, som just bara du kan ge! Ett litet ord av kärlek. Ge det i dag! Det betyder så mycket!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 26 mar 2011 12:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: