sourze.se

The Fighter - Den kommer bli en publiksuccé

The Fighter är ett starkt och nyansrikt drama som titeln till trots i första hand är ett familjedrama.

Betyg:MVG
Titel: The Fighter
Genre: Familjedrama i boxningsmiljö
Regi:David O Russel
Manus:Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Musik: Michael Brook
Medverkande: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo
Speltid:115 minuter
Premiär:11 mars 2011


The Fighter är baserad på den sanna historien om bröderna Mickey Ward och Dicky Eklund. Dicky Christian Bale är en före detta framgångsrik boxare som tagit på sig rollen att träna sin lillebror, Mickey Mark Wahlberg. Micky har inte haft en särskilt framgångsrik karriär, utan är en boxare som andra fighters haft som uppgift att besegra på sin väg uppåt.

Dicky har grava missbruksproblem vilket gör honom - milt sagt - opålitlig. Dicky var känd som "Lowells stolthet", något som han och hans mor Alice återupplever och skryter om. Alice, Melissa Leo som även är brödernas manager, tänker inte låta Mickey överge favoritsonen Dicky och söka sig utanför familjen för mer professionell träning. Men när storebrodern hamnar i fängelse förändras maktbalansen och Mickey Mark Wahlberg, stöttad av sin nya flickvän, Amy Adams, kan bryta sig loss ur familjens grepp och försöka göra något bra av sin misskötta karriär.

The Fighter är ett starkt och nyansrikt drama som titeln till trots i första hand är ett familjedrama. Den gestaltar mycket trovärdigt miljön krig den amerikanska proffsboxningen och villkoren familjen lever under. I bästa amerikanska stil radar kriserna upp sig; polisens övergrepp på bröderna, fängelsestraff. Modern, Alice, en äkta matriark, går från egoism och hänsynslöshet till kärleksfull mor. Boxningsmatcher där hjälten går från misshandel och total försvarslöshet till seger och slutar som världsmästare. Ung kärleks alla förvecklingar.

Filmen var Oscarsnominerad i sju kategorier varav Melissa Leo och Christian Bale erövrade pokalen för bästa biroller.

The Fighter kommer ha samtidig sverigepremiär i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Örebro, Linköping, Karlstad, Helsingborg, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Jönköping, Växjö, Borås, Skellefteå och Östersund. Den kommer att bli en publiksuccé.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2011 10:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: