sourze.se

Ska hela Sverige straffas för ett fåtal fuskare?

Sverige ett nytt land så fjärran från de värderingar som vi människor har. Sverige, vårt land som stod upp för medmänsklighet och jämlikhet, var emot krig, våld och förtryck.

Vi vårdade och såg till att värdighet var något som var tillgängligt för alla. I dagens krossade visioner, långt ifrån allt som heter moral, plikt och lojalitet, är vi totalt infångade i nätet som lades ut av den absoluta maktens tvångsmässiga brukare. De förlöjligar, ifrågasätter, hotar, hänger ut och låser in människans vilja, tills det skapas en tro på att värdet och våra känslor, som empati och sympati, saknade betydelse. De ifrågasätter vår moral och vad som vi anser är etiskt försvarbart. De ger oss maktlöshet och en förlorad tro på oss själva som människor, med egna förmågor att själva kunna forma och styra våra liv.

Allt prat om att människor lurade och fuskade till sig pengar via Försäkringskassan, socialtjänsten och a-kassan, hur sant är det egentligen? Var det så många att Sveriges alla enskilda fall, alltså med andra ord vi alla som bor här, behöver straffas? Hur hållbart är det uttalandet egentligen, för menas det då att vi alla som bor här har satt i system att urholka, missbruka och begå kriminella handlingar som bedrägeri? Vad straffet blev vet vi, med jobblinjen och alla sjuka som ska fasas in i arbete så att privatiseringen kan bli det enda alternativet, ett alternativ som inte är ett alternativ, för alternativen är borta. Det som återstår är privata arbetsgivare och vårdföretag. Blir vi gladare av det när det sedan visar sig att vi behöver privata försäkringar och våra barn ska fasas in på privata skolor med tillsynsmyndigheter som inte har något att säga till om, utan våra barn kan hamna i en skola driven av pedofiler eller kriminella gäng! Vi har kåkstäder som växer och fylls på ytterligare, som till exempel Södertälje, Rosengård med flera, som bebos av människor i ett inte hanterbart utanförskap.

Evighetsgäldenärerna, de överskuldsatta sedan lagen om skulder ändrades på Ingvar Karlsons och Laila Frejwalls tid, alla dessa över sexhundratusen människor, är en handelsvara för den blomstrande privata inkassoindustrin, som inte tillför något till oss och vårt land. De skuldsatta är för evigt dömda till ett liv utan rättigheter, en evig fattigdom som drabbar barnen och Sverige blir landet som alltid kommer att bestå av rika och fattiga. Med andra ord; föds vi fattiga förblir vi fattiga. Skuldbelastade människor ökar i vårt land, hand i hand med utförsäkrade sjuka och människor som blir tvångsplacerade i FAS3. För vem tror på att den sjuke vill vara sjuk, att den jobblösa vill vara arbetslös!? Han/hon skulle med all säkerhet byta sin situation mot ett lönejobb.

Vad blir straffet för de makthavare som bär skulden till ökande fattigdom och många självmord? Var kommer de plutokratiska ledarna att befinna sig den 25 april då vi alla kan sätta stopp och kräva vår demokrati och jämlikhet tillbaka. Med andra ord har vi modet att avsätta dessa?


Om författaren

Författare:
Maria Stensson

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2011 10:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: