sourze.se

Unga entreprenörer är Sveriges framtid

Sverige är ett av väldigt få länder i världens som satsar på unga entreprenörer, förmodligen utan att vi ens är medvetna om det.

Många ungdomar vill starta och driva företag men vågar inte det eftersom de flesta inte har någon aning om hur det går till och tror att det helt enkelt är för dyrt. Att driva ett UF-företag på gymnasiet kan vara kul, men de flesta ungdomar vill antingen göra det som ett extraknäck vid sidan av studierna eller satsa på sitt företag hundra procent.

Kommunerna, städerna och skolorna har en stor roll i detta och därför bör dessa satsa på att informera ungdomar som studerar på gymnasiet om hur det går till att driva ett företag. Det räcker tyvärr inte alltid med en klasspresentation från arbetsförmedlingen eller från något företag som skolan har ett bra samarbete med.

Sverige har gott om unga entreprenörer som är intresserade av att driva både företag och andra stora projekt. Även om den nuvarande regeringen har mycket kvar att göra för Sveriges unga entreprenörer så är det ändå tack vare regeringen det har blivit så billigt att starta ett aktiebolag. Tidigare kostade det 100 000 kronor, men idag är det endast hälften – 50 000 kr. Jag håller med om att det fortfarande inte är så billigt för en ung person som studerar att få ihop 50 000 kr. Därför är ett annat alternativ att registrera en enskild firma där du själv är varumärket.

Jag hoppas på att kommunerna, städerna och skolorna i framtiden satsar ännu mer på att informera studerande elever om hur man startar och driver ett riktigt företag. De unga entreprenörerna får aldrig glömma att det är de som är Sveriges framtid. Det är ni som kommer att skapa morgondagens Sverige och framtidens jobb.


Om författaren

Författare:
Muzaffer Ünsal

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2011 11:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: