sourze.se

Lena Sommestad ny partiledare för S?

Själv hade jag aldrig hört talas om henne, då jag för några månader sedan såg ett reportage om henne på nyheterna.

Av det lilla jag såg, gjorde hon ett extremt bra intryck. En statsmannalik blick, samma pondus som Anna Lindh hade, men med en mjukare framtoning. Dessutom är hon engagerad. Hon vill, hon kan och borde verkligen bli sossarnas nya partiledare. Hellre det en någon trött slurk som gått för länge i riksdagens korridorer.

Det hon sa gick rakt in i hjärtat. Jag fick faktiskt en klump i magen. Hon är en sådan politiker som skulle både kunna prata så att folk förstår och dessutom ge dem tårar i ögonen. Hon har en professur i ekonomisk historia från Uppsala universitet, lång erfarenhet av politisk retorik och företagande och skulle lätt klara en match med såväl Reinfeldt som Borg.

Med sin ålder och utbildning appelerar hon till välutbildade och intellektuella medelklassväljare som står till höger, trots att hon själv säger sig stå till vänster. Hon är engagerad i miljödebatten och hon har ett ickelikt politikermanér som jag tror skulle locka många väljare- båda unga och gamla. Kanske skulle norrländska manliga väljare tycka att hon inte var tillräckligt kraftfull, men om hon efter en rond med Reinfeldt lyckas med en knock-out, kanske de skulle ge med sig.

Så en rekommendation till alla er valarbetare, lobbyister och spin-doctors därute - Sommestad is your woman.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2011 09:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: