sourze.se

”Killar, vi vill ha mer sex!”

Så lyder parollen för dagen hos svenska kvinnor. Läser man Aftonbladet så får man veta att europeiska kvinnor får mindre sex än sina medsystrar i kontinentala länder. Men svenska kvinnor vill ha mer sex, mycket mer, läser man vidare.

Min omedelbara reaktion är att svenska kvinnor av i dag vill så mycket, ändå blir mycket fel. Kvinnan vill arbeta lika mycket som männen, hon vill lämna bort sina barn som bebisar, så hon kan förverkliga sig själv och ser inget visst med att var hemma och ta hand om de barn hon satt till världen. Det är inte lika intressant som att jobba och dessutom ger det inga pengar.

Mannen har också varit med om att sätta barn till världen och kan lika gärna ta hand om dem, anser kvinnan. Mannen ska helst vara med på förlossningen också och är han inte det, ses han inte med blida ögon. Kvinnan ska vara i fokus. Härom sistens fick en idrottsstjärna kallelse till en viktig match, samtidigt som hans fru skulle föda. Det förstod frun, men inte artikelförfattaren. Hur kan man göra en sån sak som man, att inte var med på sitt barns förlossning?

Kan detta vara orsaker till att männen blir avtända?

Jag har också fött barn. Jag har fött dem ensam av olika orsaker. Jag tror kanske att min man inte klarade av att se blod. Jag har även gjort kejsarsnitt ett par gånger utan mannen närvarande. Födelsen har ju följts av ett helt liv, där mannen haft möjlighet att visa sin kärlek och omsorg till barnet.

Den ena trenden följer den andra i samhället. Just nu är trenden att kvinnor vill ha mer sex. Men jag förstår inte hur man kan önska sig en sak man under en viss ålder skulle kunna ha varje dag om man ville, i en normal relation?

Sex har blivit så uppförstorat, så komplicerat, så statistiskt och svårt, att folk inte orkar leva upp till kraven längre. Männen ställer inte upp som förr. Ungdomarna i skolan talar om bögar och lesbiska som föredömen. Sex har blivit som korvstoppning, det står många upp i halsen. Utom kvinnorna då, som vill ha mer sex, eftersom de inte får tillräckligt.

För att få mer och bättre sex, måste man ha förståelse för att män och kvinnor är olika. Att lägga för tunga krav på sex, som annars skulle kunna vara enkelt och lekfullt, dödar sexlusten anser jag. Fram för ett enklare sex, som ett naturligt inslag i vardagen! Inte ett "belastnings-sex" med hur många krav som helst, som ingen normal människa/man klarar av!

Då kanske kvinnor får mer sex och kan tävla med sina kontinentala medsystrar, som förmodligen har en mer lekfull syn på både mannen och sex än den svenska kvinnan har.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2011 10:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: