sourze.se
Artikelbild

Kalla det gärna gerillajournalistik

"Medborgarjournalistiken är viktig. Våra sociala medier tar vid där konventionell media tenderar att vika ner sig, av platsbrits och ibland, tyvärr, på grund av det som i folkmun heter politisk korrekthet."

Jag började skriva på Sourze 2001. Då var det ett jävla tryck. En text kunde ha fler än 20 000 läsare efter bara några dagar. Idag ser det annorlunda ut, konkurrensen är hårdare, uttrycken bredare. Även om jag runt 2004 valde att ta bort cirka 200 av mina artiklar från Sourze skriver jag fortfarande.

Medborgarjournalistiken är viktig. Våra sociala medier tar vid där konventionell media tenderar att vika ner sig, av platsbrits och ibland, tyvärr, på grund av det som i folkmun heter politisk korrekthet.

Sedan 2001 frilansar jag också som kulturskribent i konventionell media, men jag värderar inte det ena högre än det andra. Jag är, och förblir, en lycklig pionjär. Kalla det gärna gerillajournalistik.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2011 08:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: