sourze.se

Första dagen på det nya året

Första dagen på det nya året förväntar jag mig att allting ska vara nytt och bra... men det är precis som vanligt.

Bara en ny dag att gå till mötes, kanske lite tröttare av champagnen jag drack i går, äkta champagne som inte ska drickas vid tolvslaget, första glaset ska tas när gästerna kommer, som en drink! Den får förstås även drickas vid tolvslaget!

Mousserande vin dricker många vid tolvslaget, inget fel med det, men denna nyårsafton råkade jag ha fått en gåva – en flaska äkta champagne!

Jag drack den och tänkte på allt bra jag har runt omkring mig, och jag tänkte på alla människor ute i världen och alla barn som far illa, kan de känna en nyårsglädje tro ?

Raketerna sprakar i luften, hunden blir nervös och får stanna inne, men hon vill ju ut, ska hon tvinga mig ut mitt i nyårsnatten? Jo visst gör hon det... vi går ut i skogen och tittar på stjärnorna, enormt vackert i denna kalla nyårsnatt. Hon kissar och njuter, jag ser på stjärnorna och njuter.

Finns det någon därute i det mörka som tänker på mig?

Ibland stjärnornas ljus finns hoppet om en bättre värld och en förhoppning ger mig kraft och glädje inför detta speciella år, 2011!

Detta år ska jag bli en bättre människa, jag har redan börjat med att säga nej – nej till det som inte är bra för mig och säga ja till det jag vet är rätt och bra för mig och hålla fast vid det!

Jag kommer att få det bra... och vid mina trösklar får jag försöka ta mig över till det goda igen.

GOTT NYTT ÅR 2011!


Om författaren

Författare:
Berit Siverhem

Om artikeln

Publicerad: 01 jan 2011 17:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: