sourze.se

Skärpning MODO!

"Jag och många fler hade länge hoppats på att det skulle vända för MODO och ett tag såg det ut så. De vann några matcher och allt var frid och fröjd. Men sedan hände nåt igen."

Jag har alltid hävdat att man ska stå bakom sitt lag oavsett hur det går, bra eller dåligt. I med- eller motgångar. Det står jag för, men nu är läget för MODO inte så ljust. Och även om det går emot mina principer så tycker jag rent ut sagt att de är dåliga och får ta och skärpa sig!

Man blir inte bättre av att man får höra att man är dålig eller att man inte kan spela. Får man höra att man bara förlorar, blir man på något vis utdömd redan innan matchen ens börjat. Att som supporter rent av svika laget och inte ens gå och titta på dem på deras matcher gör inte heller saken bättre.

Men det kan ibland vara nyttigt att visa sitt missnöje. Åtminstone på denna nivå. Jag skulle inte sagt nåt om det var barn som spelade, de gör alltid sitt bästa även om det inte jämt räcker, men det gör detsamma.

I slutändan är det målen i varje match som räknas. Vinsten och poängen, inte antalet vunna tekningar eller målchanser.

Jag och många fler hade länge hoppats på att det skulle vända för MODO och ett tag såg det ut så. De vann några matcher och allt var frid och fröjd. Men sedan hände nåt igen.

Kanske tar vi vårat lag för givet? Räknar vi med att det alltid ska gå bra och att det alltid ska ordna sig i slutändan? Har vi som supportar för höga krav? Vi kanske är bortskämda med framgångar och räknar med att år efter år få spela slutspel, och därför blir en svacka lite svårt att tackla? Eller är det inte mer än rätt att kräva av ett lag som MODO att de ska vara bland de åtta bästa lagen i Sverige?
Sedan de blev svenska mästare 2007 har det bara gått utför.

Slutspelet känns långt borta nu, väldigt långt. Och även om man ska sikta framåt, inte titta bakåt, så måste vi ändå titta på vad som hänt bakåt i tabellen. Det finns en chans att vi åker ur till kvalserien! Det vore inte så bra. Vi ligger ju näst sist just nu, med bara Södertälje bakom oss.

Kanske vore det nyttigt att åka ur och börja om? Samtidigt vore det sorligt och lite av en skam att ett lag som MODO skulle spela i Allsvenskan. De platsar inte där, tycker åtminstone vi supportrar.

Kämpa på MODO! Vi tror på er.

Även om den rödvitgröna glorian lyser som svagast på länge så lyser den i alla fall och det borde räknas som nåt.

Det finns hopp, och det lever vi på.


Om författaren

Författare:
Peter Tjäder

Om artikeln

Publicerad: 25 dec 2010 16:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: