sourze.se
Artikelbild

Oppositionen äventyrar Sveriges säkerhet

Inför omröstningen i november vet talibanerna att den svenska oppositionen mot kriget är större än Alliansen. Och de vet att varannan svensk vill lämna Afghanistan, enligt en ny opinionsundersökning som har beställts av Aftonbladet.

Terrorbomberna i London 2005 handlade om britternas engagemang i Afghanistan och Irak. Men minnet av Hitlers bomber mot London under andra världskriget var så starkt att den islamistiska aggressionen mot Storbritannien inte lyckades. Britterna stannade kvar i Irak och Afghanistan.

Men när tågbomberna i Madrid ägde rum år 2006, innan det spanska parlamentsvalet, hade oppositionen i förväg gjort klart att de ville dra tillbaka de spanska trupperna från Irak. Terroristerna utnyttjade naturligtvis situationen och ville påverka det spanska valet. Och mycket riktigt var det tack vare terrordåden som oppositionen vann det spanska valet. De spanska trupperna lämnade Irak.

Mot den bakgrunden finns det en del likheter med de ökade attackerna mot svenska trupper i Afghanistan och retoriken hos de Rödgröna och Sverigedemokraterna som båda vill lämna Afghanistan.

Men oppositionens naiva politik gör att både säkerheten för medborgarna i Sverige och de svenska styrkorna i Afghanistan äventyras. Inför omröstningen i november vet talibanerna att den svenska oppositionen mot kriget är större än Alliansen. Och de vet att varannan svensk vill lämna Afghanistan enligt en ny opinionsundersökning som har beställts av Aftonbladet. Men när det gäller militär taktik och strategi, så gör talibanerna och Al Qaida helt rätt om de skickar självmordsbombare till Sverige inför den svenska omröstningen i november.

Vem bär skulden till de terrordåd som sannolikt kommer att drabba Sverige? Militärt så är det talibanernas fel, men politiskt är det de rödgröna och Sverigedemokraterna som bjuder in terroristerna till Sverige genom att de sänker garden och blottar en svaghet i svensk utrikespolitik. Om någon av dina anhöriga, vänner eller bekanta kommer att dö i ett terrordåd i Sverige, så ska du veta att du inte ska lägga skulden på Alliansen.

Sverige är i krig. Det betyder att ett blocköverskridande samarbete om militärens roll, "modell andra världskriget" snarast bör komma till stånd, eftersom inga krig någonsin har vunnits med sviktande opinionsundersökningar. Och kriget bedrivs bäst av militären, inte av politiker. Låt oss alltså vara och förbli svenskar och inte bli ett nytt Spanien.


Om författaren

Författare:
Johannes Forsblom

Om artikeln

Publicerad: 20 okt 2010 13:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: