sourze.se

Deras tvååriga dotter finns inte mer!

Sjukvårdens svar, på varför deras tvååriga dotter inte finns mer, är att läkaren var ensam när de borde varit två. Arbetsbelastningen var för hög.

Den tvååriga flickan och hennes föräldrar var på vårdcentralen i Svalöv vid tre olika tillfällen,
sedan på barnakuten i Lund, på barnmottagningen i Landskrona. Slutligen blev flickan remitterad till akutmottagningen på barn- och ungdomssjukhuset i Lund. En erfaren specialist skickade hem flickan - och två dagar senare var hon död! Läkaren var ensam när de skulle varit två är svaret från sjukvården, arbetsbelastningen var för stor.

Jag frågar mig själv hur jag som människa ska reagera när min arbetsbelastning är för stor, om det nu är så att små barn ska åka hem och dö. Borde jag kanske samla ihop alla läkare jag kan och gå ut och skrika med skyltar på gator och torg så att alla ska veta att vi inte klarar av sjukvården med de resurser som finns? Svaret är enkelt, det borde jag verkligen!

Om det nu är så att inte resurserna räcker till, måste det då inte ske en omfördelning av resurserna? Hur i all världen kan man jobba som läkare efter detta, om inte något stort händer så att alla får upp ögonen för hur situationen är? Ingenting kan göra så att detta par får tillbaka sin dotter, men det måste väl ändå hända något som gör att det aldrig händer igen?

En liten tvåårig flicka har dött, vår sjukvård bär skulden, vår skattepolitik och fördelning gör att detta händer, det kommer att hända igen. Kan inte alla läkare som läser detta skriva något så att jag förstår hur ni tänker när er arbetsbelastning kan påverka er så att ni tar dessa risker? Varför slår ni inte bakut, innan? Skrik! Skriv! Protestera och visa hur ni känner inför detta och de krav ni ställs inför när ni går till jobbet, är det så här i hela landet eller försöker Lunds sjukvård komma undan en stor miss i arbetet?

Om jag, i mitt arbete, inte hinner med vad jag ska göra med en bibehållen kvalité, så är det mitt ansvar att säga till och absolut inte skriva under något som skulle kunna tolkas som att jag har löst problemet ändå. Skulle jag göra något sådant så skulle jag absolut inte ha något förtroende kvar på min arbetsplats och jag jobbar sannerligen inte med människoliv. Måste inte läkaren som skriver ut flickan och skickar hem henne skriva under något liknande?


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2010 11:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: