sourze.se

Sourze inleder artikelserie om kulturell mångfald

"Kända svenskar, som vi uppfattar som förebilder för många i samhället, kommer här att skriva om sin syn på mångkultur i det svenska samhället. Vi planerar låta artikelseren leva under minst fyra år."

Sourze inledde idag artikelserien "Rör inte min kompis". Kända svenskar, som vi uppfattar som förebilder för många i samhället, kommer här att skriva om sin syn på mångkultur i det svenska samhället. Vi planerar låta artikelseren leva under minst fyra år.

Artikelserien är en reaktion på att Sverigedemokraterna blev inröstade i riksdagen vid 2010 års val. Normalt brukar vi inte ta politisk ställning på Sourze, utan vara tydliga med politisk neutralitet. Artikelserien kan därför uppfattas som ett avsteg. Det beror i så fall på att vi har uppmärksammat att Sverigedemokraternas Principprogram uteslutande handlar om att kränka principen om alla människors lika värde och att vi uppfattar att det inte handlar om politik i vanlig bemärkelse, utan om grundläggande partioberoende demokratiska principer.

Självklart kommer vi ändå på Sourze att välkomna skribenter som sympatiserar med eller representerar Sverigedemokraterna och publicera deras inlägg med samma prioritet som andra skribenter, med reservation, självklart, för att artiklarna uppfyller Sourzes krav enligt våra publicistiska regler, dvs bland annat det som Yttrandefrihetsgrundlagen säger om hets mot folkgrupp.

Först ut är TV4-programledaren Peter Jihde. Läs Peter Jihdes artikel här. Artikelserien är ett samarbete med den ideella och partiblockneutrala organisationen "Rör inte min kompis", i Sverige, som har sin föregångare i 80-talets franska "Touche pas a mon pote".


Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 07 okt 2010 16:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: