sourze.se

Jag förstår varför folk stör sig på invandrare

"Att man bor i ett land där man inte ens kan säga förlåt på landets språk är illa. Att man inte har tagit tag i att försöka lära sig så pass mycket svenska att man kan pipa fram ett förlåt, jag ringde fel är tragiskt."

Imorse ringde en kvinna och väckte mig okristligt tidigt. Att ringa hem till någon innan kl 07:00 på morgonen borde vara olagligt. Hur som helst, som ingen har missat så gick det ganska bra för SD i valet, och imorse så fattade jag varför.

Kvinnan som ringde var arabisk, ingen tvekan om saken, hon kunde inte ett ord svenska och jag kan bara gissa mig fram till att hon hade ringt fel, då hon slängde luren i örat på mig efter att ha galt likt en brandvarnare i någon minut.

Just då, i den sekunden, så var det som en blixt från en klarblå himmel – jag fattar det. Jag fattar varför så många människor stör sig på invandrare. Att man bor i ett land där man inte ens kan säga förlåt på landets språk är illa. Att man inte har tagit tag i att försöka lära sig så pass mycket svenska att man kan pipa fram ett "förlåt, jag ringde fel" är tragiskt. Om inte annat så kan man ju försöka sig på att säga det på engelska.

Min poäng är att jag förstår varför det är så pass många som stör sig på invandrare.

Jag kan tänka mig att det är otroligt många människor som stör sig på allt från burkakvinnorna med barnvagnar som mer än gärna tränger sig i kön, snor varor på ICA eller släpar med sig 25 ungar in på bussen, till vissa utländska som inte jobbar men ändå kan glida fram i en helt ny bil som kostar mer än en normal årslön.

Sen finns det såklart de som bara stör sig för att "i Sverige ska man se svensk ut" bla bla bla.

Jag tycker att det är tragiskt att ett parti som SD kan få så många röster, även om jag förstår varför. Jag tycker att det är tragiskt att folks frustration har gått så långt att man röstar för att bli av med vissa människor. Nu säger jag inte att alla som röstat på SD just stör sig på de exempel som jag tog upp, det finns de som har fått för sig att brott enbart utförs av invandrare. Att folk inte vet bättre än så är tragiskt på en helt annan nivå.

Sen kan jag inte förstå varför man försöker hålla SD borta från media och allt annat innan valet, det blir liksom som en förbjuden frukt. Ni vet hur barn gör vad som helst för att få göra det som de inte får lov att göra. Det blir precis exakt samma sak när man försöker mörka ner något, då blir det lite extra spännande och väcker ett intresse som troligen inte hade väckts annars.

Men det blir väl så i ett land där allt ska vara lagom, ibland så kokar grytan över.


Om författaren

Författare:
Incendio

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2010 10:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: