sourze.se

Hälsning från oss på samhällets ytterkant

"För oss finns det inga RUT-avdrag för vi är så fattiga att vi inte ens skulle våga tänka tanken för då kanske arbetsförmedlingen och försäkringskassan skulle gå in och sänka de redan låga ersättningar vi har."

Förutom att vi får en spark därbak av hela etablissemanget, nu har utsortering och utfrysnings-politiken slagit ut i full blom och de arbetslösa och sjuka har fått betala det högsta priset för en politik som med hela handen visar att just arbetslösa och sjuka är den delen av befolkningen som man vill eliminera. Det höjs röster inom det rödgröna blocket som protesterar mot sjukförsäkringspolitiken och den förda arbetsmarknadspolitiken. Men dessa röster är för få!

Den 18 september däremot, på Mynttorget i Stockholm kommer de arbetslösa och sjuka höja sina röster i en gemensam manifestation. Äntligen kan de få komma till tals!

Vi är fullt på det klara att om denna negativa spiral får fortsätta så är den påbörjade katastrofen ett faktum. Vi behöver inte gå längre än till kvarteret intill för att vi ska stöta på dem - de utklassade människorna som står där med sina tiggarstavar. Då måste vi komma ihåg att dessa människor varit och är sjuka, arbetslösa eller har blivit utsorterade av andra orsaker. Det kanske inte behövs att gå längre än till vår egen familj eller släkt för att hitta dessa individer som hamnat i denna katastrof, någon i släkten blev sjuk, arbetslös eller hamnade på obestånd för att inkomsten inte längre täckte utgifterna.

Vad kommer vi få för att vi röstar på er? Vi kommer ju inte se röken av några skattesänkningar, än mindre se röken av att våra usla ersättningar skulle justeras uppåt så att de kommer i fas med resten av samhällets utveckling. För oss finns det inga RUT-avdrag för vi är så fattiga att vi inte ens skulle våga tänka tanken för då kanske arbetsförmedlingen och försäkringskassan skulle gå in och sänka de redan låga ersättningar vi har. De arbetslösa och sjuka, fattigpensionärer får betala det högsta priset i samhällskroppen. De kan inte hämta ut sina mediciner längre, vågar inte avböja olämpliga placeringar från Arbetsförmedlingen, vågar helt enkelt inte neka till något av rädsla för att bli av med sin ersättning.

Ni vill gärna ha våra röster - men vad får vi i gengäld? Mer än en fet spark arslet, så vi hamnar i samhällets ytterkant! Och detta ska kallas ett civiliserat samhälle?
Jag tycker att det påminner mer om djungelns lag. Oerhört primitivt!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2010 17:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: