sourze.se

Moderaterna kämpar för de unga

Vi moderater bryr oss om de unga! Aldrig har något parti i svensk politik prioriterat de unga så som moderaterna har gjort sedan maktskiftet 2006.

Vi Moderater står stolt bakom våra reformer – halveringen av arbetsgivaravgiften, lärlingsplatserna, nystartsjobben och yrkesutbildningarna. Med hjälp av dessa reformer bekämpar Moderaterna ungdomsarbetslösheten, till skillnad från andra partier, som vill införa en ungdomsskatt.

Trots finanskraschen som även vi i Sverige drabbades av så återhämtade vi oss snabbast av alla länder i Europa. Och ingen borde tveka på att det var tack vare vår finansminister Anders Borg M som verkligen har koll på de offentliga finanserna. När krisen kom drabbades ungdomarna som vanligt hårdast av alla.

Dock så är det viktigt att komma ihåg att ungdomsarbetslösheten inte blev till under den nuvarande krisen. Även i goda tider har ungdomsarbetslösheten varit högre i Sverige än i många andra länder. Det är för att vi tidigare har haft en dålig arbetsmarknad med sämre villkor för oss unga där flera har fått arbeta svart med de sämsta tänkbara villkoren. Och det blir knappast bättre med en ny regering som vill införa höjda arbetsgivaravgifter och råna de unga som redan arbetar med bland annat en särskild skatt för unga.

Det är inte ett dugg rättvist mot oss unga. Att ta pengar från de stolt arbetande ungdomarna som precis kommit in på arbetsmarknaden och dela ut dem till a-kassan som man vill höja upp till 30 000 kr/månaden. Det är mer än vad en lärare eller en sjuksköterska tjänar i månaden. Med en rödgrön regering så lönar det sig att leva på bidrag.

Socialdemokraterna har alltid ansett sig vara de som står på de svagas sida. Dock så undrar jag hur de anser sig själva stå bakom de svaga genom att råna låginkomsttagare, som oftast är unga, på höjda skatter och jobbskatteavdrag?

Tack vare halveringen av arbetsgivaravgiften, lärlingsplatserna, nystartsjobben och yrkesutbildningarna har fler valt att ta in ungdomarna i arbete. RUT- och ROT-avdragen har också bidragit.

Finns det någon som tvekar på att de elever som studerar bygg eller måleri fått sommarjobb eller deltidsjobb tack vare dessa avdrag? Konsumtionen ökar när det blir billigare för folk att handla. Det resulterar i att fler våga starta eget och anställa ungdomar.

Men även där vill de rödgröna göra ändringar. Bort med RUT, ROT och jobbskatteavdraget som gör att det lönar sig att arbeta. Och vem är inga starka motståndare till halveringen av arbetsgivaravgiften om inte de rödgröna?

Rättvisa för unga! Det är vad vi moderater stolt står för.


Om författaren

Författare:
Muzaffer Ünsal

Om artikeln

Publicerad: 24 jun 2010 09:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: