sourze.se

Mitt eget Sommar

Jaha, då var sommaren här igen, tänkte hon när hon tittade på baddräkten som låg i översta byrålådan. Hon mindes att den satt lite trångt förra året. Med en ljudlig smäll drog hon igen lådan och gick ut i badrummet.

"Välkommen i elefantgruppen!" sade hon till sig själv med en kraftig suck.

Ute på verandan satt mannen iförd ett par gamla slitna shorts. Hettan dallrade mellan brädorna och flugorna hade julafton. Han slog efter ännu ett av de förgrymmade flygfäna och tog en klunk till av ölet som stod på gångbron. Han lutade sig tillbaka i solstolen, blundade och föll i dvala...

En ensam fjäril irrade sig in i köket och slog sig ner på radion som stod på köksbänken. Musiken skvalade ur apparaten för att sedan avbrytas av en röst:

Kära lyssnare – nu är sommaren här och naturligtvis gläds vi åt det, eller hur? Heta badstränder och ljumma sommarkvällar. Ni har väl som jag längtat efter värmen. Den härliga goda värmen som lägger sig som bomull kring hjärtat. Man kan inte räkna fort nog på fingrarna för att komma ikapp första semesterdagen. På jobbet känns inte chefens ord så viktiga längre. Hela Sverige tar ledigt och grillröken står tjock i kvällshimlen. Nu är det hängmatta och korsord som gäller. Nåde den som gnäller. Tyst ungar! Ni ska få glass sedan. Minstingen slog sig på tummen. Fram med plåster och sax, mamma kommer strax. I köket puttrar färdigmaten och mobiltelefonen ligger avstängd på köksbordet. Så var det dags för nyheterna, efter det är ni välkomna tillbaka till min sommarkaka.

Paus, med nyheter först och sedan musik som kan få de mest härdade öron att härskna till.

Nu kör vi igång igen! Jag ska be att få läsa en dikt som jag skrev förra året om just sommaren.

Dikten läses, en sådär lagom trivial och somrig dikt.

Nå gott folk, väckte inte det till eftertanke? Sommaren blir aldrig varm om inte själen blir varm. Allt detta tänkte jag på när jag satt i bersån och smuttade på ett glas vin. Hur sommaren ska bli det kan ingen veta, sa Greta och stack till Kreta. Hur sommaren blir i år kan vi heller inte veta men ett vet vi: Det blir väder och det finns alltid dåliga kläder!

Glad midsommar önskar vi i teamet på radion, och nu över till sporten...

Sommar, sommar, sommar...


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2010 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: