sourze.se
Artikelbild

Ungdomsskatt saboterar ungas chanser att få ett jobb

"De rödgröna vill införa en ungdomsskatt som fördubblar arbetsgivaravgiften för unga anställda. Då blir det lika dyrt att anställa en ungdom som att anställa någon äldre med mer erfarenhet. Förslaget är ett svek för alla ungdomar som vill arbeta."

Ungdomskatt! Det är vad som står på agendan i dagsläget. För dagens ungdomar så är jobbfrågan den hetaste av alla. Många som slutar studera oroar sig över hur de ska skaffa sig ett jobb. Att införa en ungdomskatt gör inte saken bättre.

Tack vare Alliansen så har man halverat arbetsgivaravgiften för de under 26 år. Detta innebär att en ungdom har fördelar i en ansökningssituation. 25-åriga Emil ska få arbeta på samma villkor och få samma lön som Anders, 56. Men arbetsgivaren betalar mindre skatt på Emils lön.

Jag anser att halveringen av arbetsgivaravgiften för alla under 26 är en bra reform. Man måste gynna den som skapar arbete till ungdomar. Som ett tack för att ha skapat jobb åt Emil får arbetsgivaren betala endast halva arbetsgivaravgiften för honom.

Vi må ha hög ungdomsarbetslöshet i Sverige men Alliansen kämpar i alla fall för att åtgärda ungdomsarbetslösheten i landet. De kämpar för ett bättre Sverige med större tillväxt. Sedan finns det ett gäng som vill göra det sämre för ungdomarna och för Sverige. De rödgröna SVMP vill införa en ungdomsskatt som fördubblar arbetsgivaravgiften för unga anställda. Då blir det lika dyrt att anställa en ungdom som att anställa någon äldre med mer erfarenhet. Förslaget är ett svek för alla ungdomar som vill arbeta.

Alliansen forsätter att arbeta för bättre återgärder så att ungdomarna kan få jobb. För unga så är ett jobb en möjlighet i livet. Genom att arbeta och tjäna pengar så kan vi uppfylla våra drömmar. Många drömmer om att resa bort under sommaren, men vad kan man göra om man inte har råd? Sitta hemma med sina krossade drömmar och känna sig misslyckad?

Det är exakt vad vänstern vill. De vill ifrån oss våra drömmar och få ungdomar att leva på bidrag. Den 19:e september så kan förstagångsväljarna och andra ungdomar bestämma hur Sverige ska se ut i framtiden. Ska unga fortfarande tvingas bo hos sina föräldrar, eller skall vi få möjligheten att få flytta till en egen lägenhet? Det avgör vi unga i Sverige den 19:e september.


Om författaren

Författare:
Muzaffer Ünsal

Om artikeln

Publicerad: 08 jun 2010 10:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: