sourze.se
Artikelbild

Lady Gaga i toppform i Globen

I helgen anlände den 24-åriga popsensationen Lady Gaga till Sverige, för två storslagna konserter i Globen, Stockholm. Sourze fick chansen att se hennes minst sagt galna show i fredags och skickade nöjesreportrarna Olivia och Linnea.

Lady Gagas egentliga namn är Stefani Joanne Angelica Germanotta. Hennes efternamn är italienskt efter hennes italienske pappa. Gaga var från början bara låtskrivare och skrev låtar till bland andra Britney Spears, Akon och Pussycat Dolls, men 2008 släppte hon sin debutsingel "Just Dance", som i raketfart nådde toppen på listorna runt om i världen. På två år har hon gått från en okänd låtskrivare till en världskänd popartist med hysteriska fans. Det måste ju vara en rekordsnabb karriär.

Lady Gagas publik värmdes upp av ett killband som hade perspektiv på världsturnerandet. "För inte länge sedan spelade vi med Lady Gaga på en liten bar i USA. Det luktade kiss och det var inte fler än tolv i publiken", berättade sångaren i bandet. "Tack för att ni inte luktar kiss och tack för att ni är fler än tolv", fortsatte han.

Som man nästan hade kunnat gissa var scenografin i showen oerhört avancerad och byttes ut ett par gånger under kvällen. Kläder bytte Lady Gaga mellan nästan varje nummer. Det var klänningar i plast, maskeringar, peruker, bikinis, bodys, platåskor med mera. Vi fick, under showen, följa sökandet efter "The Monsterball", som till slut hittades och visade sig vara ett stort odjur.





"Do you think I’m sexy", frågade Lady Gaga lekfull och humoristisk ett fullsatt Globen och putade med rumpan. "YES!" svarade publiken. "Good", svarade Lady Gaga, "because I wasn’t that popular in high school". "Folk säger att jag är trött och slutkörd", sade Lady Gaga vid ett annat tillfälle "men jag föredrar att dö på scenen framför att dö på semester!"

Lady Gaga sjöng välkända låtar som "Pokerface", "Paparazzi" och "Just dance", men även låtar som vi inte hade hört förut, bland annat en låt som vi fastnade för, som heter "Speechless" till vilken hon själv spelade piano. Den kändes inte som de andra låtarna vi hört, utan lite mer stämningsfull och lugn. Den var dessutom jättefin live.

Det var oerhört spännande och roligt att se Lady Gagas utstrålning och höra hennes otroliga röst live. För ovanlighetens skull, till skillnad från en del andra artister nuförtiden, sjunger Lady Gaga väldigt bra live, rösten låter nästan bättre än på hennes inspelningar.

Sammanfattningsvis tycker vi att showen var oerhört cool och rolig att uppleva. Allt var väldigt välgjort och Lady Gaga växte en hel del som artist och person i våra ögon.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2010 10:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: