sourze.se
Artikelbild

"Familjen Jones" – Demi Moore i drama med starkt budskap

"Filmen förmedlade ett starkt budskap, nämligen att äkta lycka inte är att ha allt man önskar sig, utan att ha en familj som man kan komma hem till varje dag och veta att den finns där."

Familjen Jones, eller kollegorna Jones kanske man borde kalla dem, lever den amerikanska drömmen för att sälja den. De har falsk identitet och låtsas vara den perfekta familjen, endast för att locka de som bor i samma välbärgade område till att vilja ha allt det som de har. Men saker går inte exakt som planerat och de hotas att behöva sluta leva sina drömliv och återgå till den kalla verkligheten.

"Familjen Jones" är en dramatisk men rolig film som väcker många olika känslor och tankar. Bitvis är den rolig, bitvis sorglig. Man vet aldrig riktigt vad som ska hända härnäst. Och de är kanske det som gör filmen så pass bra eftersom slutet ofta är så uppenbart i dagens filmer. Vi tycker att filmidén var genialisk och publik ur en väldigt bred åldersgrupp kan relatera till de olika karaktärerna. Det som var negativt med filmen var att den blev lite seg i mitten då nästan ingenting hände, men vi tycker ändå att den var väldigt bra och den nådde helt klart upp till våra höga förväntningar.



Foto: Gene Page © 2010 The Joneses, LLC. All rights reserved.


Demi Moore, som vi även sett i den välkända filmen "Ghost", känns oerhört proffsig som chefen och "mamman" i filmen, hon är bestämd, men ändå sårbar. Dessutom lockar hon tittare eftersom hon är så välkänd.

David Duchovny, som spelat huvudrollen i kultserien Arkiv-X, är som gjord för att spela mot Demi Moore, som Steve, "pappan" i huset. I början är han lite i bakgrunden men mot filmens mitt blir han mer och mer huvudkaraktären.

Amber Heard har vi sett i den Oscarsnominerade filmen "North Country". I Familjen Jones spelar hon high school-tjejen Jenn, vars jobb är att imponera på alla sina skolkamrater. Amber är perfekt som den populära dottern eftersom man redan på utseendet dras till henne. Hennes växlande humör gör henne till en intressant karaktär.



Foto: Gene Page © 2010 The Joneses, LLC. All rights reserved.


Ben Hollingsworth, som vi känner igen från huvudrollen i TV-serien The Beautiful Life, spelar sonen och collegekillen Mick i "Familjen Jones". Han förändras mycket under filmens gång och blir mer och mer intressant. Man hinner ändra uppfattning om honom ett flertal gånger under filmen. Ben känns som en väldigt erfaren skådespelare för att vara så ny i filmbranschen.

Sammanfattningsvis tycker vi att filmen förmedlade ett starkt budskap, nämligen att äkta lycka inte är att ha allt man önskar sig, utan att ha en familj som man kan komma hem till varje dag och veta att den finns där.

Betyg: VG
Titel: Familjen Jones/The Joneses
Genre: Komedi/Drama
Regi: Derrick Borte
Medverkande: Demi Moore, David Duchovny, Amber Heard, Ben Hollingsworth, Gary Cole, Glenne Headly, Lauren Hutton, Christine Evangelista och Chris Williams
Speltid: 1 tim 35 min
Premiär: 14 maj
Utspelar sig i: Nutid


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2010 10:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: