sourze.se
Artikelbild

Justin Bieber – nya flickidolen som blivit världsstjärna via Youtube

Allt började med en sångtävling som Justin deltog i som tolvåring. När hans familj och vänner inte kunde komma på den, lade han istället upp ett klipp på Youtube. Han fick fler och fler tittare och folk började ringa honom om olika musikkontrakt.

Justin Drew Bieber föddes 1 mars 1994 i Stratford, en liten stad i Kanada. Han inledde sin karriär på Youtube. Allt började med en sångtävling som Justin deltog i som tolvåring, tyvär kunde inte hans vänner och familj komma på den. Då lade han upp en film på You Tube istället så att dom skulle kunna se honom ändå:

OBS! Texten fortsätter under klippet -->Han fick fler och fler tittare och folk började ringa honom om olika musikkontrakt och liknande, men hans mamma ville inte att dom skulle skriva på något kontrakt utan en advokat. Men det var en kille, Scooter Braun som fortsatte att ringa och ringa. "Han typ stalkade oss" säger Justin i en intervju med ett amerikanskt tv-program. Tillslut sa Justins mamma "nu får du sluta ringa, vi vill inte", och då berättade han att han såg en enorm potential i Justin och att han hade advokater att erbjuda åt Justin och hans mamma. Tillslut flög Justin och hans mamma till Atlanta och träffade Scooter, som blev Justins manager. Av en ren tillfällighet var Usher på samma ställe som Justin, så Scooter ordnade så att Justin fick sjunga för dem. En tid senare kallade Usher tillbaka Justin efter att ha kollat på hans videoklipp. Justin fick skriva på ett kontrakt med Island records.

Hans första album "My world" släpptes den 17 november 2009 och "My world 2.0" släpptes den 23 mars 2010. Hans första singel och video släpptes i juli 2009. Singeln nådde 12:e plats på Canadian Hot 100-listan och 45:e plats på Billboard Hot 100-listan. Justin spelar från början gitarr men har även lärt sig bland annat piano och trumpet.

Justin Bieber är nu världskänd för sin musik, men kanske inte endast sin musik utan även sitt utseende. Hundra tusentals tjejers högsta dröm är att få träffa Justin Bieber. Han bor nu i USA med sin ensamstående mamma och går i hemskola.

I följande intervju har han just fyllt 16 år:Om författaren

Författare:
Olivia Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2010 11:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: