sourze.se
Artikelbild

Ungdomspartier lurar unga väljare

"Det är faktiskt väldigt vanligt att partipolitiska ungdomsförbund framställer sig själva som radikala alibin som går ut med krav på förändring, men de driver ofta vitt skild politik från moderpartiets och tillåts inte påverka på riktigt."

I de debatter som jag deltar i stöter jag väldigt ofta på fenomenet med ungdomar som blir lurade. De går ifrån debattaulan i tron om att både Socialdemokraterna och Moderaterna vill riva upp FRA-lagen, datalagring, släppa fildelningen fri, stå upp för människors frihet och göra världen lite bättre på alla möjliga sätt. Inget kan vara mer ohederligt än att på detta sätt fiska väljarsympatier med en politik som inte finns i verkligheten.

Det är faktiskt väldigt vanligt att partipolitiska ungdomsförbund framställer sig själva som radikala alibin som går ut med krav på förändring, men de driver ofta vitt skild politik från moderpartiets och tillåts inte påverka på riktigt.

Alla får tycka vad de vill om piratpolitiken, vår ideologi och våra aktivister. Faktum är att vi engagerar en hel ungdomsgeneration i frågor som är viktiga för dem själva. De tillåts vara med i politikens utformning på riktigt, samt snart driva den i kommuner, landsting och i riksdagen. Detta på riktiga förtroendevalda mandat.

Partipolitiska ungdomsförbund har inget existensberättigande om de finns till enbart för att upprätthålla sin egen organisation. Unga människor måste in och påverka i den verkliga politiken. Att driva en annan linje än moderpartiets utåt riskerar att lura väljare att rösta på en politik som inte existerar och det är inget Ung Pirat kan stå bakom.

Ung Pirat har precis samma politik som vårt moderparti Piratpartiet, det är hederligt. Piratpartiet vill forma ett samhälle som har sin grund i starka medborgarrättigheter, med så optimala förutsättningar som möjligt för öppenhet, kommunikation, samarbete och deltagande. I ett sådant samhälle finns utrymme för svåra frågeställningar, utan censur. Där finns en acceptens för förändringar och utveckling, där finns människor av alla typer som alla har möjlighet att bygga vidare på andras idéer och skapelser. Internet har givit oss fantastiska möjligheter att bygga nya strukturer, och detta vill Piratpartiet och Ung Pirat ta vara på. Piraterna vill införa en helt ny politisk dimension.

Vi pirater är de enda som tar kunskapssamhället på allvar, därför är en röst på Piratpartiet 2010 en röst på framtiden och unga människor i politiken på riktigt. Det är något som jag är stolt över.


Följ ungdomspartiledarnas debatt på Sourze här


Om författaren

Författare:
Stefan Flod

Om artikeln

Publicerad: 14 apr 2010 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: