sourze.se
Artikelbild

Konsten att komma inpå en brottsling

Att ha ordentligt med bakgrundsfakta och att upprätta en känsla av samhörighet mellan förövare och intervjuare är ett måste om man ska komma dem som dömts för hedersmord tillräckligt nära för att ens få göra en intervju.

De två författarna till boken ”Varför mördar man sin dotter?”, Emre Güngörs och Nima Dervish, har utgett sig för att vara en del av den kultur som förövarna tillhör när de sökt upp dem i fängelset för intervjuer, när de egentligen har en mer västerländsk syn på det inträffade.

Jag minns när Jan Guillou intervjuade Lars-Inge Svartenbrandt på tv någon gång på 80-talet, det kändes som en sensation, som att någon kommit in i det hemliga nästet, att man skulle få ett skäl, en förklaring till varför Lars-Inge är som är och gör som han gör. Jag läser den här boken med samma fascination som när jag såg nämnda intervju på tv. Här har vi personer som når fram och går bakom kulisserna. Vad man hittar det får ni läsa själva. Boken är unik i sitt slag och den kunde antagligen inte ha gjort av några andra än dessa författare. Öppna pärmen och gå in.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 08 mar 2010 11:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: