sourze.se
Artikelbild

Anna Bergendahl om skrällen: "jag var mig själv"

Det blev Anna Bergendahl som fick fira först i Malmö. I den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2010 på lördagskvällen fick Annas "This Is My Life" flest röster. Tvåa och finalklar jämte Anna blev förhandstippade Peter Jöback.

Anna Bergendahl stod för delfinalens kanske största överraskning då hon lyckades fånga hela svenska folket med sin låt "This is my life". Hon fick flest röster av alla under lördagens tävling och knep därigenom en biljett till Globen.

Anna, hur känns det?
– Oj, det är så otroligt, och jag har verkligen ingen aning om vad som händer just nu, sa Anna direkt efter sändning. Jag har varit så otroligt spänd och nervös hela veckan så det är en sådan enorm urladdning nu. Detta är helt fantastiskt!

Anna har, som hon tidigare i förra veckan berättade, valt att inte följa något som skrivits eller sagts i media. Av den anledningen har hon inte heller sett att hon på många håll faktiskt varit tippad att gå vidare från lördagens deltävling. Vad som faktiskt väntade var hon verkligen inte beredd på.

– Nej, det var inte väntat någonstans. Jag hade verkligen ingen aning om vad som skulle hända, och i mitt huvud var alla olika utgångar möjliga. Jag och min körkille satt i green room och pratade om vad vi skulle göra om vi kom sist, och då kom vi fram till att det inte skulle göra någonting, och att vi skulle vara glada ändå. Men så kom vi först – helt sjukt!

Annas vinst innebar att hon lyckades toppa listan framför stora namn som Peter Jöback och Pernilla Wahlgren, men vad det var som hon lyckades ge svenska folket är hon osäker på.

– Supersvårt att säga, men jag var mig själv. Kanske kan det vara det. Jag var äkta och gav mig så mycket av mig själv som möjligt, och använde min själ och mitt hjärta. Jag var bara lycklig och ärlig på scen.

Har du något ess i rockärmen som du nu plockar fram till Globen?
– Ja, det har jag faktiskt! Det är en sak som jag valde att inte ta fram och visa nu, så det får ni se i Globen. Det blir något att kolla på det!


En modig comeback

Årets mesta förhandsfavorit Peter Jöback hade stor press på sig när han gav sig in i Melodifestivalen 2010. Redan innan den första deltävlingen hade gått av stapeln var musikalballaden "Hollow" tippad som vinnare av hela festivalen, och när Malmöveckan inleddes på torsdagen var trycket på Peter enormt.

Men årets stora comeback gick hem, och när tittarna fått säga sitt fick Peter till slut sin plats i den stora finalen.

- Fan vad skönt, underbart. Och det ska bli så skönt att få uppleva det där, när jag gav mig in på det så tänkte jag: "vilket modigt äventyr, mister Jöback", och nu känns det så skönt att komma dit och få uppleva Globen-känslan. Nu får det gå som det går, men jag siktar givetvis högt. Jag tror att den här låten är en grower, den behöver sina lyssningar. Nu är det många ballader så den kan gå hur som helst, säger han.

Nu väntar ett par veckors paus innan det är dags för final. För Peters del innebär det vila och uppladdning, men framför allt vill han stötta en alldeles särskild artistkollega.

- Det ska bli skönt att få vila lite och ladda. En idé är att jag ska åka till London i några dagar, men annars stannar jag bara hemma och tar det lugnt. Men först ska jag träffa Pernilla nu och peppa henne så att hon också går vidare till final.


Nedan följer lördagens resultat

Till final:
1. Anna Bergendahl - "This Is My Life"
2. Peter Jöback - "Hollow"

Andra Chansen:
3. Neo - "Human Frontier" möter Kalle Moraeus i Örebro
4. Pernilla Wahlgren - "Jag vill om du vågar" möter Pain of Salvation i Örebro

Utslagna:
5. Noll Disciplin - "Idiot"
6. Lovestoned - "Thursdays"
7. Sibel - "Stop"
8. Py Bäckman - "Magisk stjärna"


Om författaren

Författare:
Elin Kvist

Om artikeln

Publicerad: 02 mar 2010 12:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: