sourze.se
Artikelbild

Jim Carrey bra skådis även utan sitt gummiansikte

”I Love You Phillip Morris” är en rapp komedi om Steve Jim Carrey som kommer på att han är bög och bestämmer sig för att leva till 100 procent. En sann historia.

Vi möter Steve när han ligger på sin dödsbädd och tittar tillbaka på sitt liv. Det är fart, fläkt och snabba vändningar men en lite lugnare dramakomedi för att vara med Jim Carrey. Han är en underbar skådis även utan att ta till sitt gummimaskansikte. Detta är en kärlekskomedi med flera överraskande vändpunkter.

Steve Russell Jim Carrey är en heterosexuell familjefar som mitt i livet bestämmer sig för att han är gay och att han ska leva sitt liv till max. Efter en bilolycka får han en uppenbarelse som leder till att han drastiskt omvärderar sitt liv och ser helt klart hur allt måste vara.

Det är kärlek och romantik, lyx och flärd och stundtals riktigt roligt. Han kommer på att det är dyrt att vara bög och uppvakta, han spar inte på krutet och pengarna måste ju komma någon stans ifrån. Ett notoriskt lagbrytande leder Steve både till kärleken och i fängelse. Vi får se ett smakprov på magisk utbrytarteknik. Det är charmigt och galet roligt samtidigt som det är en riktigt söt historia om manlig kärlek. Ewan McGregor är lysande i sin roll som Phillip Morris.

Manus är skrivet av samma författare som skrev ”Bad Santa”. Bara det bådar ju tämligen gott, denna är i mitt tycke ännu ett strå vassare och den bygger på en sann historia.

Regi: Glenn Ficarra, John Requa, USA, 2009
Tal: engelska
Text: svensk
Längd: 1 tim 42 min


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 16 feb 2010 10:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: