sourze.se

"Maybe Im amazed" med Jem

"Den här låten har nu spelats några hundra gånger hemma hos mig. För mig kan texter få en låt att lyftas upp något enormt. Och den här texten tycker jag verkligen berör, den är verkligen fin."

Härom veckan när jag och två klasskompisar till mig skulle förbereda ett program som vi skulle hålla på gympalektionen, så letade vi lite musik som skulle passa till de olika övningarna. Så visade en av tjejerna en låt som verkligen satte sig i min hjärna, "Maybe Im Amazed". Den här låten har nu spelats några hundra gånger hemma hos mig. För mig kan texter få en låt att lyftas upp något enormt. Och den här texten tycker jag verkligen berör, den är verkligen fin.

Sången tillhör The O.C Soundtrack, dvs musiken till en väldigt känd TV-serie som jag älskar. Låten sjungs av Jem.
Jem, heter egentligen Jemma Griffiths och föddes i maj 1975 i Wales. Jem har skrivit låtar sedan hon var 13 år.
År 2002 började hon sin solokarriär när en demoversion av hennes låt "Finally woken" spelades upp i Los Angeles-radiostationen KCRW. Låten blev en av de mest efterfrågade på radiostationen och hamnade på top fem av mest spelade artister.

På så vis upptäcktes hon och blev signad av skivbolag och sedan dess har hon släpp ett antal skivor. Förutom till O.C. har Jem gjort soundtracks till succéserier som Sex and the city och Desperate Housewives.


Om författaren

Författare:
Olivia Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2010 16:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: