sourze.se

A Cup of Tea

Lyckan är så inte rikedom, men att ha någon nära. Vi i västvärlden kan njuta och lära oss något av denna indiska lilla pärla till film.

A Cup of Tea är en söt liten indisk film som inte bryter ut i sång och dansscener stup i kvarten. Det var så roligt att se denna efter att ha varit i Indien, detta roliga sätt de nickar från sida till sida med huvuden är så komiskt kul att se igen, miljöerna, de färgsprakande kläderna och människorna – fattiga men glada. Filmen spinner runt en ganska enkel historia om en familj som får en på tok för hög elräkning och familjefaderns rundtur i en byråkratisk labyrint.

Det är en fin film att se för den som längtar tillbaka till Indien eller vill drömma sig dit för ett tag. Kamp och familjelycka beskrivs fint, och en kärlek så avundsvärd – trots all fattigdom och alla motgångar så finns de där för varandra i nöd och lust.

Jag gillar slutet speciellt mycket, fast det avslöjar jag inte här. Jag blir glad av den här filmen. På väg ut vänder en kille sig till mig och undrar om inte ”en kopp te” är en metafor för mutor i Indien. Hm, jo, det förstås. Han kanske kan ha en poäng i det...

Regi: Sumitra Bhave och Sunil Sukhtankar.
Inspelad I Indien 2009
Drama
Tal: Marathi
Text: Engelsk
Filmen är två timmar lång


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2010 12:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: