sourze.se

Det brukar gå bra

En poetisk liten historia om att leta efter en försvunnen katt men hitta så mycket mer inom sig själv... och komma åt en annan sorg i och med den nya.

Beates sorg är när katten försvinner fyra dagar innan hon ska föda. Hon har följt katten i allt från letande efter hankatt att bli påsatt av till ultraljud och hon har byggt ett vackert dockhus för katten Kiril att föda sina ungar i. Fyra dagar innan Kiril ska föda är hon plötsligt borta. Beate lockar och letar, beskriver det vackert som att hon är ute och letar med halva sig och resten väntar.

Beate har ett så vackert språk att berätta denna enkla historia med så den blir flerbottnad, och även om den är stilla så finns det hela tiden något att hänga upp sina sinnen på. Den väckte en del reflektioner i mig – är man öppen för att gå lite in i sig själv kan man nog få ut en del av denna filmen som är lite som ett knippe visdomsord. Annars kan man också bara se den som en avkoppling, meditation, familjefilm.

Beate Grimsund är norsk. Filmen Det brukar gå bra är svensk, och 51 min lång. Beate berättar att filmen blev färdig så sent som föregående natt, då hon står och presenterar sin film på Göteborgs internationella filmfestival på öppningskvällen den 29 januari 2010 .

På torsdagen 4 februari 20:00 är nästa tillfällen att se filmen.


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 04 feb 2010 09:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: